GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Mart 2020 Salı 16:35

Menderes'teki çöp tesisi için flaş gelişme: Kurul oy birliğiyle kabul etti!

İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak katı atık bertaraf tesisi için belirlenen Menderes’teki yeri uygun buldu. Toplanan kurul, kararı oy birliği ile aldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’in Çakaltepe Mahallesi, Gölova mevkisinde yapılması planlanan entegre katı atık yönetim tesisi için flaş bir karar alındı.  

İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu, ilçede yapılacak tesisin yer seçimini görüştü. Kurul oy birliğiyle olumlu karar verdi.

NE OLMUŞTU?
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki katı atıkları geri dönüştürmek ve atıklardan elektrik üretmek için Menderes Çakaltepe Gölova mevkinde katı atık tesisi kurulması için adım atmıştı. Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere ilçelerinin atıklarının değerlendirileceği, günde 2 bin ton kapasiteli Menderes Güney-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmış ve ihaleyi yılda 4 milyon 250 bin TL kira bedeliyle Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş. kazanmıştı.

Çöp tesisinin yer seçimi tartışma konusu olmuştu. AK Parti çöp tesisine karşı net tavır koyarken yöre halkı da tesise karşı eylemler düzenlemişti.