GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Mayıs 2018 Cumartesi 11:23

Menderes’te yol gerginliği: Sizi burada çalıştırmam!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ilçede çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi ekiplerini engelledi. Alana giden Soylu, “Ben sizi burada çalıştırmam” dedi. Olay savcılık ve tutanaklara da yansıdı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve AK Partili ilçe belediyeleri arasında zaman zaman ortaya çıkan “hizmet” krizi tırmandı. Sık sık yaptığı açıklamalar ve sert sözleriyle gündeme gelen AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu bu kez iş makineleri ve araçları engelledi.

Daha önce Büyükşehir ve İZSU’nun çukurları kapatmadığını belirten Başkan Soylu, yetki ve sorumluluğun Büyükşehir’de olduğu cadde meydan ve bulvarlarda ilçe Belediyesi olarak çalışma yapmıştı. Büyükşehir’in, “çalışmaları acilen durdurun” diyen uyarıları ve resmî yazıları da dikkate almayan Soylu, birçok kez iş makinesi ve döşerler üzerinde çektirdiği fotoğraflar ile kamuoyuna sert mesajlar vermişti.

İlçede krize neden olan yeni olay İbrahim Turhan Caddesi’nde gerçekleşti. Büyükşehir, bölgede yol ve parke-bordür taşı düzenlemesi yaparken İZBETON ekipleri ile belediye ekipleri karşı karşıya geldi. İlçe Belediyesinin araçları ve kamyonetleri Büyükşehir’in iş makinelerini engelleyerek, çalışmaları perdeledi. Tüm araçlar, Büyükşehir’in ilçede yaptığı çalışmaları engellemekle ve önüne geçmekle görevlendirildi.

OLAY SAVCILIKTA
Büyükşehir ile İlçe belediye personelinin karşı karşıya geldiği gergin ortamda krizin yaşandığı yere yanında kalabalık bir grup ile giden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun Büyükşehir işçilerini tehdit ettiği iddia edildi. Soylu’nun, “Ben size burada çalıştırma yaptırmam” sözleri tutanaklara geçti.

Büyükşehir yetkilileri ilçede çalışma yapmak için can güvenliği anacıyla durumu kaymakamlık ve emniyete bildirdi. Olay yerine polisler geldi. Süreçte yaşananlar tutanak halinde hazırlanarak savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

İŞTE O ANLAR:

BÜYÜKŞEHİR TEYAKKUZA GEÇTİ
Öte yandan, konuyu yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, Fen İşleri Daire Başkanı Murat Varlıtoprak, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Hakan Öztürk, Zabıta Daire Başkan Vekili Olcay Ceviz ve Yol Altyapı Şube Müdürü Hamdi Ziya Aydın ilçeye giderek soruna müdahale etti. Başkan Soylu’ya yapılan, “sağduyulu davranalım, işçiler karşı karşıya gelmesin, olumsuz bir durum yaşanmasın” önerileri de karşılık bulmadı.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan konuyla ilgili açıklama geldi. Soylu, “Menderes’te yaşanan yol krizini sağır sultan bile biliyor artık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’nun Menderes’e yaptığı zulüm artık herkesin dilinde. Biz Menderesliler olarak bunun zaten farkındaydık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir’in padişahı değildir. Kafasına göre istediği yeri kazamaz, kazdığı gibi de aylarca açık bırakamaz. Yeter, Menderes’i ve benim Menderesli hemşerilerimi siyaset oyunlarınıza artık dahil etmeyin” dedi.