GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Temmuz 2022 Pazartesi 15:13

Menderes’te kulisler hareketli... Merkez-sahil rekabeti!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması sonrasında başlayan yeni seçim süreci hızlandı. Yasa gereği belediye meclisi içinden seçilecek yeni başkanvekili öncesi kulisler hareketli… Başkan Kayalar’ın ardından ilçe, merkez ve sahil kesimi adı altında ikiye bölündü.

EGEDESONSÖZ/ Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’ın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma sonrasında “adli kontrol şartıyla” serbest kalmasının ardından görevden alınması dikkat çekmişti. İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden el çektirilen Kayalar’ın yerine 18 Temmuz’da meclis üyeleri arasından “başkanvekili” seçimi yapılacak

CHP’nin Kayalar ile birlikte 17, AK Parti’nin ise 9 üyeyle temsil edildiği mecliste yapılacak seçimde görevden el çektirilen Kayalar ve CHP’li Ertan Güleç oy kullanamayacak.  Böylece 15 CHP’li 9 üye AK Partili üye arasında gerçekleşecek seçim sonrası yeni başkan belli olacak.

AK Parti’nin henüz aday çıkarıp çıkarmama yönünde bir karar vermediği süreçte gözler CHP’deki olası isimlere çevrildi. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın iradesinin ön planda olacağı süreçte CHP İzmir İl Başkanlığı da ilçedeki duruma göre genel merkeze bilgi vereceği öğrenildi. Parti bu doğrultuda meclis grubunda adayı belirleyip sandığa öyle gideceği kaydedildi. Olası yol kazası ve parti içinde parçalanma riskine karşı önlem almak isteyen CHP Genel Merkezi’nin il başkanlığı dışında bazı milletvekillerini de yakın takip için görevlendirdiği öğrenildi.

CHP’de Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın iki yardımcısı olan Meclis Üyeleri Mustafa Akın ve Erkan Özkan ön plana çıkarken Akın’ın ilçede faaliyet gösteren Cumaovalılar Derneği Başkanı sıfatıyla tüm STK’lara ve muhtarlara mesaj gönderdiği öğrenildi. Kendisinin adaylığının desteklenmesi yönünde çalışmalar yapan Akın’ın toplantılara başladığı belirtildi.  Meclis üyeleri arasından geçtiğimiz aylarda Başkan Kayalar tarafından “imar ve planlama” gibi kritik birimlerden sorumlu olmak kaydıyla ataması yapılan Başkan Yardımcısı Erkan Özkan’ın da çalışmaları hızlandırdığı dile getirildi.  

Belediye Başkanı Kayalar’ın belediyede çalışan kadrolu işçiler nedeniyle arasının açık olduğu isimler arasında yer alan Meclis Üyesi Fatma Ekicioğlu da potansiyel belediye başkanvekili adayları arasında yer alıyor.  Meclis içinde bir grup arkadaşı ile Kayalar’ın uyguladığı politikalara itiraz eden Ekicioğlu durumu parti il başkanlığına ve genel merkeze taşımıştı.

Öte yandan İlçe Başkanı Ahmet İşler ile Belediye Başkanı Mustafa Kayalar arasında kimin başkanvekili olacağı yönünde bir uzlaşıya varılamadığı da ifade edildi. İlçede sürecin en başından “merkez adayları ve sahil kesimi adayları” diye iki yapının oluşması kafaları karıştırdı.  Partinin bayram süresi boyunca meclis üyeleri üzerinde uzun değerlendirmeler ve görüşmeler yapacağı da aktarıldı.