GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Mart 2016 Cumartesi 09:42

Menderes’te konteynerler yenileniyor

Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki tüm çöp konteynerlerinin bakım, onarım, temizlik ve dezenfektesi yapılıyor.

Menderes Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan Konteyner Bakım ve Onarım Ekibi her gün ilçenin dört bir tarafında yer alan konteynerlerin bakım, onarı, temizlik ve dezenfektesiyle ilgileniyor. Yapılan işlemin ardından konteynerler yenilenmiş haliyle hizmete sunuluyor.

Yerinde bakım
Toplam 4 bin konteynerin bakım, onarım, yıkama, temizlik ve dezenfekte çalışmaları 6 kişilik ekip tarafından yapılıyor. Özel hazırlanan araçlarla gerçekleşen çalışmalar konteynerin bulunduğu yerde gerçekleşiyor.  Her bir konteyner yılda en az 3 kez bakım, onarım ve temizliği yapılarak, dezenfekte ediliyor.

Her alanda temizlik
Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ İlçemizde başlattığımız temizlik çalışmaları vatandaşlarımızdan tam not alıyor. Amacımız her alanda temiz Menderes. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin yedinci büyük ilçesiyiz. Menderes’te alanın büyüklüğü nedeniyle temizlik işlerinin sorunsuz sürmesi adına ekiplerimiz sürekli sahadalar. Sadece çöp almak, etrafı temizlemekle temizlik olmaz. Temizlik işlerimizi yürütürken bu işlerde kullandığımız malzemelerimizi de temiz ve bakımlı tutmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz Konteyner Bakım ve Onarım Ekibimiz itinalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Çöp konteynerlerimizin yerinde bakım, onarım, temizlik ve dezenfektesi yapılarak vatandaşlarımızın temizlik hizmeti aksatılmamış oluyor” dedi.