GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Haziran 2020 Cuma 14:42

Menderes’te çöp tesisine halk seti: Toplantı yarıda kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisinin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için yapılan halkın katılım toplantısı protestolar sebebiyle yarıda kaldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük tartışmalara neden olan Güney Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili olarak yapılan “halkın katılım” toplantısında olaylar çıktı.

İzmir’in Buca, Karabağlar, Gaziemir, Menderes, Balçova, Narlıdere gibi ilçelerinin çöplerinin getirileceği tesisin kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar, Çakaltepe Mahallesi Köy Kahvehanesi önünde toplandı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Başkan Yardımcısı Yıldız Devran ile ilgili müdürler katıldı.

EYLEME AK PARTİ VE CHP'DEN DESTEK
Vatandaşlara önceki dönem belediye başkanları Ergun Özgün ile Bülent Soylu, CHP eski Milletvekili Musa Çam, CHP ilçe eski başkanı Ahmet Pala ve AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı destek verdi. Toplantıya tesisin kurulması ile ilgili olarak çekincelerini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar katılmadı.

Vatandaşlar toplantıya katılan görevlilere projeye karşı çıktıklarını, bölgenin tarım ve su havzasında bulunduğu ve bu yüzden tesisin burada kurulmasını istemediklerini belirtti. Tartışmanın büyümesi üzerine jandarma ekipleri olay yerine gelerek önlem aldı. Tartışmaların büyümesi üzerine ÇED toplantısı gerçekleştirilemedi.