GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mayıs 2021 Salı 15:00

Menderes'te CHP'den 'CİMER' zirvesi: Neler konuşuldu?

Menderes’te Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın Başkan Mustafa Kayalar’ı CİMER’e şikayetiyle başlayan tartışmalı süreçte İl Başkanı Deniz Yücel toplantı gerçekleştirdi. Yücel’in zirvede, “Partimizin yıpranmadan bu süreçten çıkması gerekiyor” dediği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar arasında yaşanan ‘şikayet’ gerilimi ilçeye sıçradı. CHP’li meclis üyelerinden dört ismin istifa restinin ardından İl Başkanı Deniz Yücel Menderes’e giderek toplantı yaptı.

İlk olarak ilçe binasında yönetim ile bir araya gelen Yücel daha sonra meclis üyelerini dinledi. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın katılmadığı toplantıda Yücel’in parti içi uzlaşı mesajları verdiği öğrenildi.

Parti yöneticileri, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın yakınında bulunan bazı isimlerden şikayetçi olurken Kayalar’ın iradesiz davranmasını eleştirdi. Meclis üyeleriyle belediye başkanı arasında yaşanan iletişim sorununun partiyi etkilediğini anlatan yöneticiler başkan ve yardımcısı arasında yaşanan gerilimin CİMER’e taşınmasının da uygun olmadığını anlattı.

İl Başkanı Deniz Yücel meclis üyeleriyle de toplantı yaptı. Meclis üyelerinin Belediye Başkanı Kayalar’ı şikayet ettiği, bazı isimlerin kararlar alınma sürecinde kendilerine danışılmadan işlemler yapıldığını anlatması dikkat çekti.

Toplantıda il başkanı Yücel’in, “Gereken neyse yapılacak. Partimizin yıpranmadan bu süreçten çıkması gerekiyor. Biz seçimleri yoğun bir çalışma sonrasında kazandık. Bunun gitmesine izin vermeyiz” dediği öğrenildi. Öte yandan bazı meclis üyeleri de il başkanlığının Menderes’i ihmal etmesi nedeniyle sıkıntıların büyümesine neden olunduğunu dile getirdi.