GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Haziran 2016 Pazartesi 18:26

Menderes’te bürokrat operasyonu: 3 isim görevden alındı

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu kritik görevlerde bulunan üç müdürü görevden aldı.

EGEDESONSÖZ - Menderes Belediyesi’nde üç dönem görev yapan CHP’li yönetimden görevi devraldıktan sonra kendi kadrosunu kurarak çalışmalara başlayan Belediye Başkanı Bülent Soylu bürokrat operasyonu yaptı. Soylu, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra bizzat atadığı kritik görevdeki üç müdürü görevden aldı.

Başkan Soylu’nun görevden aldığı ilk isim İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Yalca oldu. 2009 yılında kapanan Özdere Belediyesi’nin kadrosundan Menderes’e geçen Yalca, eski Belediye Başkanı Ergun Özgün’ün en yakınındaki isimlerden birisi olan Kahraman Aksoydan’ın görevden alınmasından sonra bu göreve getirilmişti.



Başkan Soylu’nun operasyon yaptığı birimlerden birisi de Temizlik İşleri oldu. Gaziemir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli iken Menderes’e getirilen Müdür Süleyman Kaba’nın görevine son verildi. Kaba, bir dönem AK Partili Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya ile birlikte çalışmıştı.

Soylu’nun görevden aldığı son isim ise Ufuk Çetin oldu. Başkan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Çetin'i de görevden aldı.


Başkan Soylu, görevden alınanların yerlerine birimlerde görev yapan bazı isimleri getirdi.

Karar, ilgili müdürlere ve yerine gelecek isimlere tebliğ edilirken görev değişikliklerinin devam edebileceği belirtildi.