GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2020 Perşembe 21:06

Menderes’te akıl almaz icraat: Belediye yapıştırdı Kaymakamlık söktü!

Menderes Belediyesi tarafından Cuma namazına hazırlık için alınan sosyal mesafe önlemleri kaymakamlık tarafından kaldırıldı.  Müftülük talimatıyla tüm camilerde daha önceden yapıştırılan stickerlar sökülürken belediyenin isimlerinin üzeri kapatıldı. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Harcanan emeğe ve paraya yazık. Böyle mantık olmaz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle alınan  sıkı önlemler gevşetilirken camilerin açılacağı ilk cuma namazı için hazırlıklar sürüyor.  İzmir’de müftülükler hazırlıkları tamamlarken belediyeler de temizlik işlemlerini büyük oranda bitirdi.

İzmir’in Menderes İlçesi’nde camilerde alınan önlemler ve yapılan çalışmalar krize neden oldu. Olay; CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın talimatıyla ilçe genelindeki tüm camilerde kullanılmak üzere 20 bin adet seccade alınmasıyla başladı.  Belediye ekipleri ayrıca, camilerin bahçelerinde ve beton alanlarda sosyal mesafeyi belirten stickerlar yapıştırdı. Camilerin girişlerine  dezenfekte şişeleri konulurken vatandaşları dikkat etmesi için de stickerlara ‘namaz kılma alanı’ yazıldı. Menderes Belediyesi’nin isminin de yazıldığı uyarılar belediye ile kaymakamlığın arasını açtı.

Menderes İlçe Kaymakamı Bahri Tiryaki’nin talimatıyla ilçe müftülüğü belediyenin dağıttığı ve yapıştırdığı stickerların tamamının sökülmesine karar verdi. Talimat tüm cami imamlarına ve görevlilere iletirken camilerde söküm işlemleri başlatıldı. Sökülemeyen yerlerin üzerine ayrıca bant kapatıldı. Menderes Belediyesi’nin adının üstü örtülürken ‘namaz kılma alanı’ ibaresi bırakıldı.

Uygulamaya tepki gösteren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar kararı “akıl almaz” olarak nitelendirdi. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Kayalar, “Biz, camilerde ibadet başlayacağı için önlemlerimizi aldık. Belediye görevlilerinden oluşan 100 kişilik ekip kurduk. Köylerde ve mahallerimizdeki tüm camileri temizledik. İhtiyacı olana dezenfekte götürdük. Ayrıca zaten periyodik olarak bakım ve onarımını yapıyoruz. İlk olarak ilçe müftüsü bana mesaj atarak stickerları kaldırmamızı istedi. Sonra talimatın kaymakamdan geldiğini ima etti. Burada belediyenin adı yazıyor. Menderes Belediyesi kimsenin tekelinde değildir. Belediye Menderes halkının malıdır. Benim adım yazmadığı gibi bir reklam da yapmadık. Harcanan emeğe ve kamu kaynağına yazık ediyorlar. Biz de inanan insanlarız. Müslümanlık da kimsenin tekelinde değildir. İbadet yerlerini siyasi hesaplarına alet edenleri kınıyorum. Bu konuyu ve uygulamayı herkes görsün. Ayıptır, yazıktır” dedi.