GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Temmuz 2022 Perşembe 15:04

Menderes’te 5 saatlik zirve: Meclis üyeleri görüşme odasında!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınması sonrası başlayan seçim süreci için CHP kritik bir zirve daha düzenledi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı toplantıda 15 meclis üyesi ile tek tek görüşüldü. İşte görüşmede kulislere yansıyanlar…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak 2018 yerel seçimlerinde Menderes Belediye Başkanlığına seçilen ancak geçtiğimiz haftalarda ‘yolsuzluk’ operasyonu ile gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı tarafından belirsiz süreyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Kayalar’ın görevden el çektirilmesi sonrası gözler Menderes Belediyesi’ne çevrilirken, geçtiğimiz yıl Menemen Belediyesi’nde Serdar Aksoy’un görevden alınması sonrası yaşanan ‘meclis içi seçim’ sürecinin işleneceği açıklanmıştı. İzmir Valiliği'nin devreye girmesi ve 18 Temmuz tarihi için ‘sandık kurulsun’ denmesi ile birlikte seçime gitmeye hazırlanan Menderes Belediyesi’nde gözler CHP ve AK Parti grubuna çevrildi.

-İLGİLİ KULİS HABER: MENDERES'TE YÜKSEK GERİLİM... BELEDİYE - ÖRGÜT KARŞI KARŞIYA!

SÜREÇ İÇİN YOĞUN MESAİ
Geçtiğimiz yıl Menemen’de gerçekleştirilen ve CHP grubunun çoğunlukta olmasına rağmen koltuğu kaybetmesine neden olan meclis için başkan vekilliği seçimi sonrası CHP İzmir Menderes’te işleri sıkı tutma kararı aldı. CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler, sık sık meclis üyeleri ile bir araya gelerek toplantı düzenlerken, bugün üst düzey bir toplantı daha gerçekleşti. CHP’nin 15 meclis üyesi, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Menderes eski Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İl Yöneticileri; İsmail Yüzer, Çetin Özdemir, Binali Gül Menderes Belediyesi’ne gelerek Meclis Üyeleri ile basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Saat 10.00 civarında başlayan toplantı yaklaşık olarak 5 saat sürerken toplantını ana gündeminde ise ‘fire’ ve ‘aday’ konuları yer aldı.

BAŞKANLARDAN MECLİS ÜYELERİNE ‘GÜVEN’ DESTEĞİ
İl Başkanı Deniz Yücel sık sık parti içindeki birlik ve beraberliğe dikkat çekerken, ‘CHP İktidara gelecek, bir kayıp yaşamak istemiyoruz’ sözlerini söylediği iddia edildi. Soyer’in ise ‘Süreçte söz sahibi Sayın Deniz Yücel’dir. Ben de elimden geldiği kadar destek olmaya çalışacağım. Başkan Vekilliği görevine bizden bir arkadaşımızın geleceğine hiç şüphem yok’ dediği öğrenildi.

Toplantıda tüm meclis üyeleri ile tek tek görüşülürken meclis üyelerinin fire konusunda uyarılmasının ardından isimlerin tek tek ‘Bizim için namus meselesi’ dediği ve birlikte hareket edileceğinin kesin olunduğu vurgulandı.

KARAR İKİNCİ TOPLANTIDA
Fatma Ekici, Erkan Özkan, Mustafa Akın’ın isimlerinin ön plana çıktığı toplantıda ana karar için CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un beklenmesi kararı alındı. Cumartesi günü İzmir’e gelmesi ve sabah saatlerinde tüm meclis üyeleri ile bir görüşme daha gerçekleştireceği öğrenildi. Aday konusunda ise nihai kararı Torun verecek. Ayrıca tüm meclis üyelerine, milletvekillerine ve belediye başkanlarına ‘konuşmayın’ talimatı verilirken, tek açıklama yetkisinin Yücel’de olduğu da aktarıldı.

YÜCEL: SEÇİMLERE HENÜZ ZAMAN VAR
Toplantı sonrası konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sürecin olağan şekilde gittiğini ve meclis üyelerinden hiçbir firenin yaşanmayacağını vurgularken, “Bütün meclis üyelerimiz ile bir araya geldik. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve PM Üyelerimiz ile milletvekillerimiz de katıldı. Henüz zaman var seçime” dedi.

Görüşmelerdeki atmosferi de değerlendiren Yücel ‘Harika’ yanıtını verirken ikinci bir ‘Menemen’ vakası yaşanma durumu olup olmadığı sorusuna ise ‘Hayır. Hiçbir sorun yok’ cevabını verdi.  İsim konusunda netlik olup olmadığı hakkında ise Yücel, “İsim konuşulmadı” dedi.