GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ocak 2020 Salı 12:53

Menderes’in eski Başkanı Özgün: Proje Soyer’in değil, Kocaoğlu giderayak kurdeleli hediye paketi bıraktı!

İlçede 15 yıl belediye başkanlığı yapan Özgün tartışma çıkaran çöp tesisi için, “Aziz Bey giderayak Mart ayının 7’sinde Orman İdaresi’nden buranın tahsisini istemiş. Giderayak bize hediye paketi bırakmış. Tunç Soyer’in projesi değil. Aziz Kocaoğlu’nun döneminde ön tahsisi yapılmış” dedi. Özgün, “Biz İzmir’e karşı görevlerimizi yerine getiririz, kaçmayız. Ama aptal yerine konulmayı da hazmedemeyiz. 2010 senesinde Aziz Kocaoğlu Menderes dedi. Kişisel bir çelişkiden beslenen duyguya dönüştürdü. Giderayak kurdeleyi bağladı paketi bıraktı. Soyer geldiğinde kurdeleli paket buldu” diye de konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Menderes’te 1999-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Ergun Özgün, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılması planlanan ve kentte tartışma yaratan katı atık entegre tesisi için konuştu.

Görev yaptığı dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ile karşı karşıya geldiğini ifade eden Özgün sürece dair önemli bilgiler verdi. Muhalefet konumundaki AK Parti, CHP’li yerel yönetimlere itirazlarını iletirken Özgün de projeye olumsuz baktığını açıkladı.

BİZ BU ÇÖP TESİSİNİ İSTEMİYORUZ
“Biz bu çöp tesisini istemiyoruz” diyen Özgün, “Ahalinin yüzde 90’dan fazlası buna itiraz ediyor. Nedeni şu; bizim bölgemiz çok nitelikli bir bölge. Güzel bir turizm alanıyız. Akdeniz’den Çanakkale’ye olan hat üzerinde en nitelikli sahillere sahibiz. Nem oranımız çok düşüktür. Kumumuz bataklık değildir. Yapılacak çöp tesisi Gölova mevki olarak belirtildi. Burası Yoncaköy, Ahmetbeyli, Özdere sahillerine kuş uçuşu 3-4 kilometredir. O kadar yakın. Havalimanının ev sahipliğini yapıyoruz. İnen turistlerin yüzde 60,’ı bizim ilçemizde konaklıyor. Bizim yatak kapasitemiz Çeşme’den falan çok fazladır. Mukayese edilemeyecek şekilde öndeyiz. Bizim tesislerimiz Kuşadası gibi yorgun da değil. Nitelikli turist göçü alıyoruz biz. Para bırakmadan gel-geç turistlerin konaklama alanı değiliz” dedi.

İZMİR TEMİZ SU İÇSİN DİYE BİZE YÜK BİNDİRİLMİŞTİR
Turizm vurgusu sonrasında çevre konusundaki hassasiyetini aktaran Özgün, “İzmir’in içme suyunu karşılıyoruz. Tahtalı barajını bünyemizde barındırıyoruz. Bu suyun korunması adına biz 30 yıldır koruma kurallarıyla yönetiliyoruz. Bölge insanı 30 yıldır koruma mevzuatıyla yaşamlarını sürdürüyor. Sanayi, fabrika olmaz iş yeri açamazsınız! Yüksek kat yapamazsın. Aklınıza ne geliyorsa… İnsanların işini, aşını, ekmeğini ve ekonomisini birinci derecede olumsuz etkileyen koruma kuralları İzmirli temiz su içsin diye bize dayatılıyor ve uygulanıyor. Bunlar bizim hemşerilik duygularımızı besliyor. İzmir temiz su içsin diye bize yük bindirilmiştir. Biz bunu gönüllük esasında olmasa bile sorumluluk olarak yürütüyoruz. 1990 yılından bu yana biz bunu sürdürüyoruz. Bu kadar insan bu kadar yıldır ekonomik anlamda zapturapt altında. Bunun karşılığında bize bir nimet sunulmamıştır. Bize külfet düşmüştür. Bu sudan elde edilen gelirle elde etilen yatırımlarla insanlar nimetini almıştır” açıklamasını yaptı.

BU ŞEHRİN DELİSİ BİZ MİYİZ?  BİR KOYUNDAN 1 POST ÇIKAR 2 POST ÇIKMAZ
Özgün ayrıca, “Şimdi 30 ilçe içinde İzmir’de yaşayan tüm insanlara karşı herkesin sorumluluğu vardır. Biz sıramızı savdık. İzmir’in içme suyunu biz üstlendik. Su bizden dedik. Eyvallah. Sütü bizden, suyu, çöpü bizden… Olmaz. Bu şehrin delisi biz miyiz? Bir koyundan 1 post çıkar, 2, 3, 4, post çıkmaz! Bizi aptal yerine koymayın! Bizim sorumluluğumuzu nezaketimizi aptallık olarak görürseniz sınırı vardır. Bizim de itiraz hakkımız var” diye konuştu.

KOCAOĞLU KİMSEYE HABER VERMEDEN TORBALI’DAN MENDERES’E KAYDIRMIŞ
‘Tesis nereye yapılmalı?’ sorusunu yanıtlayan Özgün, “Bizden önce, 2011 senesinde Torbalı’ydı adres. 2013 senesinde de Aziz Kocaoğlu kimseye haber vermeden Torbalı’dan Menderes’e kaydırmış. Büyükşehir’deki daire başkanlığından öğrenmiştim. 30 ilçe arasında 15 ilçeye bakarsın tüm veriler Menderes diyorsa o zaman ayrıca konuşuruz. Ama soruşturmadan gökten inmiş vahiy gibi ilçeme kondurursan biz martılarla yaşamak istemiyoruz. Biz yüksek sesle itiraz ettik, Aziz Bey ile aramızda sorunlar oldu. Sonunda benim ilçem kazandı” dedi.

PROJE SOYER’İN DEĞİL, KOCAOĞLU GİDERAYAK KURDELELİ HEDİYE PAKETİ BIRAKTI!
Özgün projenin Soyer’e değil Kocaoğlu’na ait olduğunu söyledi ve “Biz 6-7 senedir bu dertten uzak duruyorduk. Fakat Aziz Bey giderayak Mart ayının 7’sinde Orman İdaresi’nden buranın tahsisini istemiş. Giderayak bize hediye paketi bırakmış. Tunç Soyer’in projesi değil. Aziz Kocaoğlu’nun döneminde ön tahsisi yapılmış. Tunç Başkan bizlerle konuşma nezaketi gösterse, halk toplantısı yapsa… Biz Menderesliyiz ama İzmirliyiz. Biz İzmir’e karşı görevlerimizi yerine getiririz, kaçmayız. Ama aptal yerine konulmayı da hazmedemeyiz. 7 Mart’ta, seçimlerden 23 gün önce Aziz Kocaoğlu tarafından burası katı atık bertaraf ve depolama alanı olarak tahsisi istenmiş bir yer. Tunç Başkan geldi, aradı, buldu değil. Aramış olsa, baksa, Menderes diye açıklasa, neden ve niçin konusunda konuşuruz. Öyle bir durum yok. 2010 senesinde Aziz Kocaoğlu Menderes dedi. Kişisel bir çelişkiden beslenen duyguya dönüştürdü. Giderayak kurdeleyi bağladı paketi bıraktı. Tunç Başkan geldiğinde kurdeleli paket buldu. Tarihlerden belli zaten” açıklamasını yaptı.

SU BİZDEN, ÇÖP BAŞKASINDAN!
Özgün tesis projesinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti ve “Biz nimet külfet dengesini gözeterek külfeti yerine getirdik. Su bizden, çöp başkasından! İzmir bunu dengeli dağıtmalı ki bir tarafın üzerine çökmesin. Yoksa bizim de itiraz hakkımız var. Bir daha gözden geçirsinler. Tunç Başkan bunu geçmiş dönemden kalmış paket olarak değil de kendisinin hazırladığı bir proje olarak görsün. Yeniden değerlendirsin. Yüzde 95’in sahiplenmediği proje zaten kalıcı olamaz. Halkla kavga ederek bir şey yapamazsınız. Halkın onayını almamış hiçbir iş dünyanın hiçbir yerinde kalıcı olamaz” ifadelerini kullandı.