GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
9 Aralık 2022 Cuma 09:08

Menderes'e yeni hafriyat sahası!

İzmir Depremi’nin ardından doğan ihtiyaç doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanıma açılan hafriyat sahalarına bir yenisi daha ekleniyor. Menderes’teki 25 bin metrekarelik ormanlık alanda inşaat yıkıntılarının depolanması ile ilgili öneri Meclis üyelerine sunulacak.

EGEDESONSÖZ – 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen depremin ardından  ağır ve orta hasarlı onlarca bina için yıkım kararı alınmasıyla birlikte yıkılacak binaların hafriyatlarını dökecek bir alan sorunu ortaya çıkmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sorunun ardından Güzelbahçe, Menderes ve Kınık'ta 3 yeni hafriyat sahasını kullanıma açmıştı. Büyükşehir Belediyesi artan ihtiyaç doğrultusunda bir alanın daha kullanıma açılması için harekete geçti. Alınan karara Menderes ilçesi Ataköy Mahallesi sınırlarında yer alan yaklaşım 25 bin metrekarelik ormanlı alanın İZBETON tarafından ‘Hafriyat Toprağı Depolama Sahası ve Seyyar Geri Kazanım Tesisi’ işletilmesi önerisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyelerine sunulacak.  12 Aralık 2022 tarihinde toplanacak meclis toplantısında öneri gündeme alınacak.

Komisyonlara gönderilmesi planlanan gündem önerisi şu şekilde:

4. Mülkiyeti Orman Bölge Müdürlüğüne ait olan ancak Belediyemize tahsis edilen; Güzelbahçe ilçesi Yelki Mahallesinde 122.691,84 m2'lik (faaliyeti devam ediyor), Kınık ilçesi, Poyracık Mahallesinde 57.385,32 m²'lik (faaliyeti devam ediyor) ve Menderes ilçesi, Ataköy Mahallesinde 24.750,29 m²'lik (faaliyet başlamadı) orman alanlarının "Hafriyat Toprağı Depolama Sahası ve Seyyar Geri Kazanım Tesisi" olarak, Menderes ilçesi Küner Mahallesinde 73.515,62 m2'lik (faaliyeti devam ediyor) Ormanlık Alanın ise "Hafriyat Toprağı Depolama Sahası" olarak İZBETON A.Ş tarafından işletilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON A.Ş arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokolün kabulü ile söz konusu Protokolün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesini hususlarının görüşülmesi. (İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dai.Bşk.1025738)