GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
16 Ocak 2023 Pazartesi 17:33

Menderes Belediyespor lağvedildi

25 Kasım 2022'de yapılan genel kurulda kulüp başkanlığına getirilen Mahsun Kuruçay, geçtiğimiz pazar günü yapılan genel kurulda 129 üyenin imzasıyla, Süper Amatör Lig'de ikinci sırada bulunan kulübün kapanışı yaptıklarını bildirdi. Kuruçay, Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan'ı kulübe destek olmamakla suçlarken, "Bu bir bitiş değil, başlangıç" ifadesini kullandı

EGEDESONSÖZ - Menderes Belediyespor, sürpriz bir kararla lağvedildi. Menderesspor adıyla faaliyet gösterirken, 2008 yılında, dönemin Belediye Başkanı Ergun Özgün tarafından "Menderes Belediyespor" olarak kimlik kazandırılan kulübün lağvedildiği, Başkan Mahsun Karaçay tarafından açıklandı. Menderes Amfitiyatroda geçtiğimiz pazar günü yapılan genel kurulda 129 üyenin oylarıyla, kulübün faaliyetlerine son verildi.

BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ ÖZKAN'A YÜKLENDİ
Anadolu Birliği Onursal Başkanı Koç Ali Al, Otokent Başkanı Fevzi Demir, Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı'nın aralarında bulunduğu yaklaşık 1200 kişinin katıldığı olağanüstü kongrede alınan karar, Menderesli futbolseverleri üzdü.

Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan'ı kulübe destek vermemekle suçlayan Başkan Mahsun Kuruçay, konuşmasında, "Menderes'te asla bir polemiğe meydan vermeyecçeğiz. Her zaman spor ve sporcunun yanında olacağız. Aldığımız bu karar bir bitiş değil, yeni bir başlangıçtır" dedi. Belediye Başkan vekilinin, kulübün 1400 sporcusunu hiç düşünmeden bir çırpıda kulübün üstünü çizdiğini belirterek, "Başkan vekiline gittik, kulübe destek vermesini istedik. Artık destek veremeyeceklerini, Özdere ve Gümüldür kulüpleri gibi Menderes Belediyespor'un da kendi göbeğini kendisinin kesmesi gerektiğini söyledi. Başkan vekili, Menderes gençliğini ve 1400 sporcuyu ortada bıraktı. Buna sebep olanları ve zihniyetini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahsun Karaçay ve yönetimi, 25 Kasım 2022'de yapılan genel kurulda göreve gelmişti.