GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Haziran 2024 Çarşamba 10:41

Menderes Belediyesi’nden Klaros’un tanıtımına destek

Menderes Belediyesi tarafından ilçede yer alan Klaros Bilicilik Merkezi’nin tanıtımına yönelik etkinlik düzenlendi.

Menderes Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği Klaros Bilicilik Merkezi Tanıtım Etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Acenta ve otel sahipleri ile turizm rehberlerinin konuk edildiği organizasyonda ören yeri misafirlere gezdirilerek tarihçesi hakkında bilgi verildi.

DETAYLARIYLA ANLATTI
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de katılım sağladığı etkinlikte Klaros Kazısı Bilimsel Danışmanı Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Onur Zunal ören yeriyle ilgili bilgileri misafirlere detayları ile anlattı. Zunal, yaptığı konuşmada Kehanet Merkezi olan Klaros’ta gerçekleştirdikleri çalışmadan duyduğu heyecanı belirtti.

‘’DEĞERİMİZİ DÜNYA’YA TANITACAĞIZ’’
Tanıtım organizasyonunda konuşan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “ Menderes'imiz binlerce yıllık tarihe sahip özel bir yer. İlçemiz sınırları içerisinde yer alan ve eski çağların kehanet merkezi olan Klaros’ta bu özel alanlardan birisi. Klaros’u dünyaya tanıtmak, önemini duyurmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Değerlerimizi dünyaya tanıtmaya, Menderes'imizi bir cazibe merkezi yapmaya kararlıyız.” dedi.

KLAROS BİLİCİLİK MERKEZİ
Klaros’un kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber M.Ö.7. ve 6. yüzyıl başında Kolophon’un baş tanrısı Apollon adına inşa edildiği sanılmaktadır. Dar vadide düz bir alanda bulunan Klaros’taki Apollon tapınağı, bilicilik yeri olmasından dolayı Hellenistik dönemde ve özellikle Roma çağında çok ünlü olduğu tespit edilmiştir.