GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Haziran 2024 Çarşamba 07:54

Memurlar bugün iş bırakacaktı... Sendikalar ikiye bölündü!

CHP Genel Merkezi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan krizle ilgili kurmayı planladığı ‘çözüm masası’ Büyükşehir’de örgütlü sendikaların ikiye bölünmesine neden oldu. En fazla üyeye sahip olan ikinci sendika Tüm Yerel-Sen iş bırakma eyleminden geri çekilirken yetkili sendika Tüm Bel-Sen ve diğer sendikalar iş bırakma eylemini sürdürme kararı aldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine başlayan eylemler devam ediyor.

Büyükşehir’de örgütlü Tüm Bel-Sen ve Tüm Yerel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen ve Birlik Yerel-Sen üyeleri bugün için öğleden sonra yarım gün iş bırakma kararı almıştı.

Ancak CHP Genel Merkezi’nin İzmir’de 3 Temmuz 2024 tarihinde belediye başkanları ve sendika yöneticileri ile birlikte kurmayı planladığı ‘çözüm masası’ hamlesi sendikaların ikiye bölünmesine neden oldu.

TÜM YEREL SEN GERİ ÇEKİLDİ
En fazla üyeye sahip olan ikinci sendika Tüm Yerel-Sen Genel Merkezi ve İzmir Şubeleri eylemden çekilme kararı aldı. Sendika tarafından yapılan açıklamada “Tüm bu gelişmeler sonucunda Sendikamız TÜM YEREL SEN Genel Merkezi tarafından 26 Haziran 2024 tarihinde İzmir Genelinde yapılacak olan İş Bırakma ve Basın Açıklaması kararı iptal edilmiştir. Tüm İzmir Belediye Kamu Emekçilerine ve İzmir Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

TÜM BEL SEN 'DEVAM' DEDİ
İzmir Büyükşehir’de yetkili olan Tüm Bel-Sen ile Türk Yerel Hizmet-Sen ve Birlik Yerel-Sen iş bırakma eylemi kararından geri adım atmadı. Öğleden sonra iş bırakacak olan sendikalar 13:30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimlerinin olduğu Kültürpark 1 Nolu Hol önünde bir araya gelecek.

KELEŞ: SOMUT BİR ADIM YOK!
Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş “Biz bugünkü iş bırakma eylemine devam edeceğiz. Sadece bir toplantıdan bahsediliyor. Somut bir adım yok. Somut bir adım olarak kesilen sosyal denge tazminatlarımızın kalanını yatırırlarsa bunu somut bir adım olarak değerlendiririz ve 3 Temmuz’a kadar olan eylemleri sonlandırma konusunu düşünebiliriz. Bunun dışında 3 Temmuz’da yapılacak toplantı iptal edilebilir veya olumsuz sonuçlanabilir. Tüm Bel Sen olarak böyle bir adım atılmadan sendikal ve demokratik eylem ve etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Tüm Yerel Sen Sendikası’nın koşulsuz şartsız 3 Temmuz’a kadar eylemsizlik kararını doğru bulmuyoruz ve emekçilerin birleşik gücünü bölmeye yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Tüm Yerel Sen Sendikasının somut adımlar atılmadan emekçilerin birliğini bozmaya yönelik iş bırakma kararını geri çekmelerini ve 3 Temmuz’a kadar eylemsizlik kararı almalarını üyelerinin sorgulayacağına ve güç birliğine devam edeceklerine inanıyoruz. dedi.