GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ağustos 2024 Çarşamba 10:20

Memur krizinde son durum: Tugay teklifi arttırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını (SDT) içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay 16 bin 750 TL olarak sendikaya sunduğu teklifi yükseltti. Tugay’ın sendikaya 17 bin TL SDT ve Ocak ayında enflasyon zammı verilmesi noktasında teklif sunduğu bildirildi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri krizli başlamıştı.

Uzlaşının bir türlü sağlanamadığı süreçte memurlar iş bırakma eylemleri ve protestolar düzenleyerek yönetimi hedef almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın SDT’ler konusunda önerdiği 16 bin 750 TL’lik teklif sendika tarafından kabul görmemişti.

Sürecin tamama ermesi noktasında büyükşehir cephesinden yeni bir hamle geldi. Tugay’ın sendikaya 17 bin TL SDT ve Ocak ayında enflasyon zammı verilmesi noktasında teklif sunduğu bildirildi.

Sendikanın sunulan teklifi bugün düzenleyeceği yönetim kurulu toplantısında değerlendireceği aktarıldı.