GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Eylül 2021 Pazartesi 10:29

Memleket Partisi'nde PM'ye İzmir'den 4 isim!

Partileşme sürecini tamamlayan ve 1'nci Olağan Genel Kurulu'nu tamamlayan Memleket Partisi'nde tek adaylı geçen ve Muharrem İnce'nin Genel Başkan seçildiği kongrede, İzmir'de geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi'nde  görev yapmış 4 isim Parti Meclisi'ne (PM) seçildi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarını ayıran, 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan ve CHP’den istifa ederek Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce, kurmayları ile birlikte partileşme için İçişleri Bakanlığı'na dilekçesini vermiş ve partileşme sürecinde ilk adımları atmıştı.

Partileşme sürecinde birçok eski Cumhuriyet Halk Partili isim Memleket Hareketi'ne katılırken, siyaseti bırakmış isimler de yeniden Memleket Partisi ile siyasete geri dönmüştü. İzmir'de CHP eski İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin, CHP'nin son İzmir il kongresinde Deniz Yücel'e rakip olmak için imza toplamaya çalışan Cüneyt Oğuz gibi bir çok isim Memleket Partisi'ne katılmıştı.

İLK GENEL KURUL'A İZMİR DAMGASI
Partileşme sürecinin tamamlanması sonrası Türkiye'nin çeşitli illerinde il kongresini tamamlayan Memleket Partisi'nde geçtiğimiz cumartesi günü ise 1'nci Olağan Genel Kurul gerçekleştirilmiş ve tek aday olarak Muharrem İnce'nin yer aldığı kongre de Memleket Partisi'nin yeni Genel Başkanı İnce olmuştu.

Çarşaf liste ile gerçekleştirilen kongrede İnce'nin yönetim listesinde ise İzmir'den 4 isim yer aldı.

Memleket Partisi Parti Meclisi üyeliğine, İzmir’den Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Hakkı Akalın, Asuman Ali Güven ve Nevzat Kavalar girdi.

İLK SIRADA ÇELEBİ ÇIKTI
Çarşaf listeli seçimde en yüksek oyu ise İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi aldı.