GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
25 Nisan 2023 Salı 08:34

Memleket Partili başkana konkordato şoku!

Memleket Parti Tire İlçe Parti Başkanı Nihat Koç’a ait şirketin konkordato talebi istinaf mahkemesi tarafından reddedildi. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Tire merkezli Koçsan Ahşap Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve şirket sahibi Nihat Koç’un içinde bulunduğu mali durumdan dolayı yapmış olduğu konkordato başvuru ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Şirketin başvurusu üzerine konkordato talebi Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tasdiklenen şirketin borçlarının 36 ay eşit taksitlerle ödenmesine karar verilmişti. Ancak şirketin borçlarının olduğunun bankalar kararı istinafa taşıdı. 

Talebi inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi şirket aleyhine karar verdi. Mahkeme şirketin konkordato talebini reddetti. Karara göre, şirkete dair tüm ihtiyati tedbir kararları kaldırılırken konkordato komiserinin ve kayyımın görevlerine son verildi. 

DÜNYAYA DİPÇİK SATIYORDU
Koçsan Ahşap Yapı Koç Şirketler Grubu’na bağlı. Grup inşaat, otelcilik, av tüfeği dipçiği ve bahçe mobilyaları alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin Tire başta olmak üzere Kuşadası, Altınoluk, Ödemiş’te konutlar inşaa etti.

Şirket ayrıca ürettiği av tüfeği dipçiği, parke ve bahçe mobilyalarını Amerika, Almanya ve İtalya gibi ülkelere ihraç ediyordu ve aynı zamanda otelleri de bulunuyor. 

TİRE İLÇE BAŞKANI
Şirketin sahibi Nihat Koç, politik kimliği ile de tanınıyor. Bir dönem CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı da olan Koç şu anda Memleket Partisi’nin Tire İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor.