GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
12 Eylül 2024 Perşembe 11:31

Mehmet Sepil devir süreci için konuştu: Hiçbir bedel istemeden hisse verdik!

Göztepe Spor Kulübü Eski Başkanı ve aktif olarak Onursal Başkanlık yapan Mehmet Sepil, Göztepe ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sepil, devir sürecine dair bilgi vererek, "Rasmus Ankersen, ilk geldiğinde stadı gördü 'Brentford'un stadından daha güzel' dedi. Ben de onlara çok iyi ekonomik bir imkân sundum. Hiçbir bedel istemeden onlara hisse verdik. Onlar futbolu yönetiyorlar, bizim başarılı olamadığımız kısmı yönetiyorlar" dedi.

19 Ağustos 2022 tarihinde kulübün hisselerinin %70'i Sport Republic şirketi tarafından satın alınan Göztepe’nin yeni başkanı Rasmus Ankersen olmuştu. Göztepe’nin satılmasının ardından başkanlık görevini bırakarak onursal başkanlık görevini icra etmeye başlayan Mehmet Sepil, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Sepil, sarı-kırmızılı ekiple ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'HİÇBİR BEDEL İSTEMEDEN ONLARA HİSSE VERDİK'
Kendisine yabancı yatırımcıyı nasıl getiririz diye sorduklarını belirten Mehmet Sepil, ‘’Zor getirirsiniz. Çünkü bize gelmesinin sebebi belli. Birincisi borçsuzluk. İzmir'in etkisi de çok büyük. Rasmus Ankersen, ilk geldiğinde stadı gördü 'Brentford'un stadından daha güzel' dedi. Ben de onlara çok iyi ekonomik bir imkân sundum. Hiçbir bedel istemeden onlara hisse verdik. Onlar futbolu yönetiyorlar, bizim başarılı olamadığımız kısmı yönetiyorlar. Çünkü biz bütün kararlarımızı bu ortamın bize oluşturduğu baskıyla veriyoruz. Onlar, konuya çok daha realist bakıyorlar. İnşallah Türk futboluna bir örnek olacağız’’ şeklinde konuştu.