GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
23 Mayıs 2022 Pazartesi 10:03

Mecliste tartışmalara sahne olmuştu... Büyükşehir'den 62 milyonluk satış!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 9 bin metrekare büyüklüğündeki 27 parsellik villa tipi konut alanını 62 milyondan satışa çıkardı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ilçesi sınırları içinde kalan ve mülkiyeti kendisine ait 27 parseli satışa çıkarmak için harekete geçmiş, kararı Nisan ayındaki Büyükşehir Meclis'inden geçirmişti.

Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkarma kararı aldığı parseller, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yer alan bilgilere göre Çiğli’nin Büyükçiğli Mahallesi’nde kalıyor. Karara göre 1168 adada yer alan 16 parselin ve 1171 adada yer alan 10 parselin tamamı, 11651 ada 27 parsel satış için önümüzdeki günlerde vitrine çıkarılacak. Parsellerin toplam büyüklüğü ise yaklaşık 9 bin metrekareden oluşuyor.

Satışa çıkarılan taşınmazlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve ayrıntılar ortaya çıktı. Basın İlan Kurumu’nda yer alan ilan göre arsaların muhammen bedelleri açıklandı. Parsellerin değeri 1 milyon 866 bin TL ile 2 milyon 910 bin lira arasında değişiklik gösterirken, satışından 62 milyon 284 bin Türk Lirası gelir elde edilmesi bekleniyor. Açık artırma yöntemi ile gerçekleşecek ihaleler, 3 Haziran Cuma günü saat 11:00’de Büyükşehir'in Encümen Salonu’nda gerçekleşecek.



MECLİSTE TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU
Önerilerin gönderildiği Hukuk Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’dan satışa oy çokluğu ile onay çıkmış, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun AK Partili üyeleri Fatih Taştan, Erhan Çalışkan ve Fikret Mısırlı satışa karşı çıkarak, karara şerh düşmüştü.

Büyükşehir Belediyesi konut alanlarında kalan parsellerinin satışa çıkarma gerekçesi olarak ‘sağlıklı çevre oluşturmak, düzenli kentleşmeyi sağlamak, işgalleri sonlandırmak ve aynı zamanda ekonomiye kazandırmak’ olarak açıklarken AK Partili meclis üyelerinin şerhlerinde “Bahse konu yer toplam 27 bağımsız parselden oluşmaktadır. Bu parseller aynı 2 ada içinde bütün oluşturan imarlı ve yaklaşık 5 dönüme tekabül etmektedir. Çevresi tümüyle teşekkül etmiştir. Dolayısı ile son derece kıymetli bir gayrimenkuldür ve ileride para ile dahi bulunmayacak bir özelliktedir. Gerekirse BHZ olarak veya Çiğli Belediyesi ile ortak projeler üretilebilecek bir yerdedir. Satılması Belediyemiz adına telafisi mümkün olmayan zarar doğuracağı kanaatimiz bulunmaktadır.” ifadeleri yer almıştı.

Satış kararı mecliste de tartışmalara sahne olmuş, komisyonlardan oy çokluğu ile kabul edilen gündem maddesi için AK Partili üyeler ‘satılmaması’ yönünde görüş belirtirken, CHP'li üyeler ‘satılması’ gerektiğini vurgulamıştı.