GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:21

Mecliste tartışmalara neden olmuştu... Gülbahçe planları mahkemelik!

Büyükşehir meclisinde CHP ve AK Parti Grubunu karşı karşıya getiren Urla’daki imar planı değişikliği Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınıyor. Planlarla birlikte 100 bin metrekareden daha büyük bir alan yapılaşmaya açılıyor.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinde tartışmalara neden olan Urla Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar mevkiine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği Mayıs ayında askıya çıkarılarak kesinleştirilmişti.

Urla Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen planlarda Kıyı Kanunu ve yönetmeliği kapsamında Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar bölgesindeki bazı parsellerin statüleri değiştirilmiş ve kıyı kenar çizgisi yeniden belirlenmişti.

Değişiklik komisyonlardan oy çokluğu ile geçerken plan değişikliği ile ilgili AK Partili meclis üyeleri komisyonlarda kabul oyu verirken sonrasında ‘kabul’ oylarını geri çekmişti. Gündem maddesi ile ilgili AK Partili ve CHP’li meclis üyelerini karşılıklı açıklamalarda bulunmuştu.

AK Partili meclis üyeleri bölgenin geneline bütüncül bir planlama yapılmasını gerektiğini dile getirmiş, CHP’li meclis üyeleri ise Urla’dan yeni plan değişikliği kararları gelirse planlara işlenebileceğini kaydetmişti.

100 BİN METREKARE ALANI KAPSIYOR
Askıya çıkan planlara göre hali hazırdaki 1/5000 ölçekli imar planında ‘günübirlik tesis alanı’, ‘park ve yeşil alanlar’ olarak belirlenmiş parsellerin statüleri konut alanına çevrildi. Kararla birlikte 71 bin 977 metrekare büyüklüğündeki günübirlik tesis alanı ve 30 bin 33 metrekare büyüklüğündeki park ve yeşil alan yapılaşmaya açıldı.

İPTALİ İSTENECEK
Planları inceleyen TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yargıya taşıma kararı aldı. Şube tarafından açıklanan son yönetimi kurulu toplantı tutanaklarına göre açılacak dava ile birlikte yürütmenin durdurulması ve planların iptali istenecek.