GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Nisan 2022 Perşembe 13:32

Mecliste tartışmalara neden olmuştu... Büyükşehir satışa hazırlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi Encümeni, mecliste tartışmalara neden olan Çiğli’deki 9 bin metrekare büyüklüğündeki 27 parselin satışa çıkması için ilk adımı attı. Encümen, konut alanında kalan parsellerin muhammen bedellerinin belirlenmesi için karar aldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ilçesi sınırları içinde kalan ve mülkiyeti kendisine ait 27 parseli satışa çıkarmak için harekete geçmiş, öneriyi meclis gündemine getirmişti. Önerilerin gönderildiği Hukuk Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’dan satışa oy çokluğu ile onay çıkmış Plan ve Bütçe Komisyonu’nun AK Partili üyeleri Fatih Taştan, Erhan Çalışkan ve Fikret Mısırlı satışa karşı çıkarak, karara şerh düşmüştü.

Büyükşehir Belediyesi konut alanlarında kalan parsellerinin satışa çıkarma gerekçesi olarak ‘sağlıklı çevre oluşturmak, düzenli kentleşmeyi sağlamak, işgalleri sonlandırmak ve aynı zamanda ekonomiye kazandırmak’ olarak açıklarken AK Partili meclis üyelerinin şerhlerinde “Bahse konu yer toplam 27 bağımsız parselden oluşmaktadır. Bu parseller aynı 2 ada içinde bütün oluşturan imarlı ve yaklaşık 5 dönüme tekabül etmektedir. Çevresi tümüyle teşekkül etmiştir. Dolayısı ile son derece kıymetli bir gayrimenkuldür ve ileride para ile dahi bulunmayacak bir özelliktedir. Gerekirse BHZ olarak veya Çiğli Belediyesi ile ortak projeler üretilebilecek bir yerdedir. Satılması Belediyemiz adına telafisi mümkün olmayan zarar doğuracağı kanaatimiz bulunmaktadır.” ifadeleri yer almıştı.

Satış kararı mecliste de tartışmalara sahne olmuş komisyonlardan oy çokluğu ile kabul edilen gündem maddesi için AK Partili üyeler ‘satılmaması’ yönünde görüş belirtirken, CHP'li üyeler ‘satılması’ gerektiğini vurgulamıştı.

2 ADANIN TAMAMI
Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkarma kararı aldığı parseller, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yer alan bilgilere Çiğli’nin Büyükçiğli Mahallesi’nde kalıyor. Karara göre 1168 adada yer alan 16 parselin tamamı ile 1171 adada yer alan 10 parselin tamamı ve 11651 ada 27 parsel satış için önümüzdeki günlerde vitrine çıkarılacak. Parsellerin toplam büyüklüğü ise yaklaşık 9 bin metrekare.

İHALE TARİHİ AÇIKLANACAK
Büyükşehir Belediyesi meclisinden oy çokluğu ile geçen satış kararı sonrası encümen ihale sürecinin başlatılması için adım attı. Encümen taşınmazların muhammen bedellerinin belirlenmesi kararını aldı. İhale tarihinin önümüzdeki günlerde ilan edilmesi bekleniyor.