GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Şubat 2020 Cuma 11:09

Mecliste tartışma yaratan o bölüm artık yok: İşte yeni hali!

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis gündeminde yer alan ‘Dilek ve Temenniler Bölümü’nün kaldırıldığı ve ‘Gündem Dışı Konuşma Talepleri’ kısmının oluşturulduğu görüldü.  Başkan Soyer geçtiğimiz aylarda dilek ve temenniler isminde bir dil bozukluğu olduğunu ifade etmişti. Yeni bölüme ayrıca süre kısıtlaması da getirildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündeminde usul değişikliğine gidildi. Her ayın meclis gündeminin son kısmında yer alan Dilek ve Temenniler Bölümü kaldırıldı.

Kenti yakından ilgilendiren kararların oylanmasının ardından meclis üyelerinin söz aldığı ve serbest kürsü niteliği taşıyan bölüm artık Gündem Dışı Konuşma Talepleri adını taşıyacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz aylarda, dilek ve temenni kelimelerinin aynı anlama geldiğini ifade etmiş ve tekrar durumunun en kısa sürede düzeltileceğini vurgulamıştı.

Aynı zamanda tartışmaların yoğun yaşandığı bölümde konuşmalarını yapacak olan meclis üyelerine süre kısıtlaması da getirildi.