GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Aralık 2019 Çarşamba 17:20

Mecliste Roman vekiller kapıştı!

TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan Roman milletvekilleri CHP’li Özcan Purçu ile AK Partili Cemal Bekle birbirine girdi. Purçu, “Kayıtlarda bile yokuz, yazıklar olsun. Hükümetin bu planlarına, projelerine yazıklar olsun” dedi. Bekle ise, “Biz bizi CHP’li belediyelerden çok iyi biliriz. Özcan’ın kendisi bile belediyelere giremiyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- Roman vatandaşların eğitim, sağlık, istihdam, barınma ve sosyal hizmetler alanlarında yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik strateji belgesinin ikinci aşama eylem planına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Romanlarla ilgili gelişmelerin ardından TBMM Genel Kurulu’nda Romanları temsil eden milletvekilleri konuşma yaptı. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu genel kurulda sert sözlerle tartıştı.

İlk sözü alan ve konuşma yapan Purçu, Romanların kayıt dışı çalıştırıldığına vurgu yaptı. Purçu, “Kayıtlarda bile yazıklar olsun. Hükümetin bu planlarına, projelerine yazıklar olsun. Romanlara borcunuz var, yapacaksınız. Bu bütçede Romanlar yok, fakirler, garibanlar, işçiler, emekliler, memurlar yok, zenginler var. Romanlara değer verin biraz. Roman strateji planına göre 2 yıl önce Romanlardan 30 üniversite mezunu var. Hükümet onları geçici işe aldı, onları da 2 yıl sonra işten çıkardınız. Geçen gün telefon etmişsiniz, 'temizlikçi olarak Roman üniversite mezunlarını alalım' demişsiniz. Üniversite mezunu Romanları sadece temizliğe mi layık görüyorsunuz? Sizin anlayışınız bu işte. Bakın, sarayın günlük 5 milyar lira masrafı var. Bir aylığını şu Romanlara ayırın, 150 milyar yapıyor. Biz konut yapalım bari, çadırda yaşamasınlar” dedi.

Purçu’nun ardından söz alan AK Partili Cemal Bekle, Romanların AK Parti sayesinde buçuk olarak tanınmaktan çıktığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük emekleri olduğunu söyledi. Konuşmasında, “Biz sizi İzmir’den, Trakya’dan biliriz. Bakış açınızı yerel yönetimlerden iyi tanırız” diyen Bekle, “Belediyelere bırakın insan yerleştirmeyi Özcan Purçu’nun kendisi belediyelere giremiyor.  Biz istişareye açığız. Gelsin neler yaptıklarını anlatsınlar. Biz de hükümet olarak yaptıklarımızı anlatayım” diye konuştu.

İki ismin konuşmasının ardından TBMM Genel Kurulu’nu yöneten Başkanvekili Levent Gök, milletvekili olarak iki ismin bu şekilde tartışmalı ayrılmasına gönlünün razı olmayacağını söyledi.