GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Haziran 2021 Çarşamba 11:45

Meclise İngiliz anahtarı ile geldi: Siz ayar tutmazsınız!

Menemen Belediye Meclisi Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal, Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Meclise İngiliz anahtarı ile gelen Ünal, " CHP sıralarından biri 'bize ayar vermeye çalışıyor' dedi. Benim sizlere ayar verme şansım yok. Elime aldığım İngiliz anahtarı her türlü ayarı verir ancak ben bunu da kullansam siz ayar tutmazsınız" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi eski belediye başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından  tartışmalara sahne olan Menemen Belediye Meclisi'nde , Haziran ayı oturumunda ilginç bir olay yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğu sırada hakkında inceleme başlatılan ve sonrasında partisinden istifa ederek Menemen Belediye Meclisi Üyeliğine bağımsız olarak devam eden Hasan Ünal, Haziran ayı oturumuna elinde İngiliz anahtarı ile geldi.

HEPİNİZ KALEDE OLSANIZ, BEN YİNE GOL ATARIM
CHP'den istifası sonrası CHP sıraları ile sık sık karşı karşıya gelen ve AK Parti'ye yakın olması ile eleştirilen Ünal, eleştirilere yanıt verdi. Ünal, "Meclis aritmetiği gereği bağımsızların sayısı 5 ve mevzuatta da yer aldığı gibi komisyonlara da encümen üyeliğine de seçilebilirler. İhsan Perçin bunla ilgili 'AK Parti'den yana olsam komisyonlara seçilirdim' demişti. İhsan bey onu bana değil, AK Parti'den destek alarak Encümen'e giden yanınızdaki hanımefendiye (Deniz Karakurt) söyleyin. Boş kaleye ben gol atmıyorum. Benim CHP ile bir sorunum yok. Mecliste önde oturan 2 sıranın hepsi de olsa ben o kaleye gol atarım. CHP sıralarından biri 'bize ayar vermeye çalışıyor' dedi. Benim sizlere ayar verme şansım yok. Elime aldığım İngiliz anahtarı her türlü ayarı veriri ancak ben bunu da kullansam siz ayar tutmazsınız" diye konuştu.

'TOMBALACI BAŞKAN' SÖYLEMLERİNE 'MECLİS İRADESİ' ÇIKIŞI
Bir işleyişte doğru bir şey yapıldığında desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Ünal, "Serdar vari yöntemler nedir? Allahtan korkun… Hem seçim öncesi, hem seçim sonrası kangren haline gelmiş olan perşembe pazarımız var, şu an yeninde yapımına başlandı. Muhalefet yapılır, siyaset yapılır ancak arada yine Allah razı olsun denir. Bağışa hayır, yatırıma hayır, hizmete hayır… Bu kadar Menemen'e ihanet etmenin anlamı yok. Siyasette bir yere kadar. Eğer Menemen'e hizmet varsa bunla alakalı el birliği ile destek vermemiz gerekiyor. Başkan Vekili ile alakalı da, tombala başkan gibi söylemler… Başkan Vekili 15 oy aldı bu Meclisten. Meclisin iradesidir bu. 15 oy aldı, 15'de millet ittifakı adayı aldı. Nasıl tombala oluyor bu? Meclisin iradesi var ve buna çok fazla karşı çıkmamak lazım" diye konuştu.

KENDİNİZİ MENEMEN'E REZİL EDİYORSUNUZ
Araç alımı tartışmaları hakkında Cumhuriyet Halk Partisi'ne 'fikir değişikliği' üzerinden eleştirilerde bulunan Ünal, "Kendi içinde çok başlı olmayan ve içinde disipline olmuş partilerde bir öneri geldiğinde o önergenin değerlendirmesi yapılır.  Önerge sevk olduktan sonra siz kendi içinizde bu incelemeyi yapmayıp karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşıyorsanız bir şey söylemeye gerek yok. Menemen kamuoyunda rezil oluyorsunuz. Bir söz vardır, karakolda doğru söyler, mahkeme de şaşar. Bir önceki mecliste bunu yaşadık. Kesin hesap ile ilgili bir önceki mecliste gündem vardı. Belediye ye ne kadar girdiği ve çıktığı ile ligli bir konuydu bu. Doğal olarak Plan ve Bütçe komisyonunda görev alan CHP'liler oy birliği demişler. Ancak kesin hesapla ilgili komisyonda evet, burada ret demişler. Araç alımı ile ilgili de komisyonda oy birliği, burada ret veriliyor. Diyecek hiçbir şey yok size" dedi.