GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ekim 2017 Çarşamba 11:52

Meclis'teki kavgada dikkat çeken ayrıntı: O isim yurt dışında mı?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun her yerde aranırken “yurt dışında olduğu” yönünde görüşler ağırlık kazandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “İçeride değil yurt dışında” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Hoşcoşkun FETÖ/PDY soruşturması kapsamında üniversiteden atılırken savcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Her yerde aranan Hoşcoşkun, aramalara rağmen halen bulunamadı. Geçen süre içinde izine de rastlanamadı.

Hoşcoşkun’un “nerede olduğu” ile ilgili kamuoyundaki soru TBMM’de yanıt buldu. Dün akşam mecliste Başbakanlık Tezkeresi hakkında söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın konuşmasında Hoşcoşkun ile ilgili bilgiler de yer aldı.

CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerle tartışan Dağ, FETÖ/PDY soruşturmalarında kapanan kurum ve gazetelere CHP’li isimlerin ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

'İÇERİDE DEĞİL, YURT DIŞINDA'
Dağ’ın Ege Üniversitesi eski Rektörü Hoşcoşkun’a referans olduğunu belirten CHP’li Özel, bazı isimleri saydı. Bunun üzerine Dağ, “Referansları benim olduğumu nerden biliyorsunuz? Bu ahlaksızlıktır.  Mustafa Toprak’tan bahsediyorsun. Ben milletvekiliyken zaten valiydi. Şimdi merkezde.  Salih İşgören ölmüş bir kişidir. Bir vakfı vardır. Vakfın FETÖ ile akalası yoktur. Cüneyt Hoşcoşkun içeride değil yurt dışında” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, meclisteki tartışmada Hoşcoşkun ile ilgili konuşulurken Dağ’ın eski rektör ile ilgili bilgiyi emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye dayanarak verdiği belirtildi.