GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2023 Çarşamba 18:31

Meclis ringe dönmüştü... Tüm gruplardan ortak 'özür' açıklaması!

Meclis açılışında grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri söz aldı. Yaşanan olaylardan dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren grup başkanvekilleri ayrıca İzmir halkından da özür diledi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda meclise Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı.

Meclisin açılışında ise pazartesi günü mecliste yaşanan ve Türkiye'de tepkilere neden olan arbede ile ilgili parti grup başkanvekilleri söz aldı.

AYDIN: İZMİR HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM 
Meclis açılışı öncesi ilk olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, pazartesi günü yaşanan olaylar için özür dilerken "Pazartesi yaşanan tartışmalar sırasında maalesef hiç istemediğimiz görüntü ve durumlarla karşılaştık. Ne olursa olsun daha fazla tahammül ederek, dinleyerek, karşılıklı saygı göstererek tartışmaları kentimize yakışır sürdürmeliyiz. CHP olarak meclisteki bundan sonraki çalışmalarda da sözümüzü daha iyi dile getirmek üzerine bir tavrımız olacak. Bir kez daha yaşanan olaylar konusunda İzmir halkından özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

HIZAL: ZARAR VERME KASTI İLE YAPILMIŞ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL 
Yaşananları talihsizlik olarak nitelendirilen AK Parti Grup Başkanvekili  Özgür Hızal, "Pazartesi yaşanan o talihsiz hadiselerden dolayı hem meclisten hem kentimizden özür diliyorum. Burada her gruptaki arkadaşımız iktidarı ve muhalefeti ile İzmir ve kentlinin menfaati için burada bulunduklarını farkındayız. Dönem dönem farklı düşünmemizden kaynaklı bir takım tartışmalar elbetteki yaşanıyor. Biz hiçbir meclis üyesi arkadaşımızın elbetteki zarar görmesini, bir şekilde üzülmesini istemez. O gün anın verdiği stresten kaynaklı bir takım görüntüler yaşandı. Bir meclis üyesi arkadaşımıza zarar vermek kastı ile yapılmış bir durum söz konusu değildir. Kargaşanın engellenmesi için yapılmış bir durumdur. Tüm İzmirlilerden bu görüntü ile karşılaştıkları için grubum adına özür dilerim" diye konuştu.

ŞİMŞEK: HAFIZAMIZDAN SİLMELİYİZ 
MHP Grubu adına söz alan Grup Sözcüsü Hakan Şimşek aynı olayın bir daha yaşanmayacağını vurgularken, "Pazartesi akşamı mecliste plan kargaşanın ülke aslında da görüntüleri yayınlandı. İşin özünde olaylar hiç öyle görüldüğü gibi değil. Ancak ne görülürse görülsün İzmir meclisi ve üyeleri, İzmir halkına yakışır şekilde temsil görevini yerine getirmeyedi.Biz yatıştırıcı samimi duygular ile oturumdaki hoş olmayan görüntüleri gidermek adına müdahalemizi yaptık. Biz İzmir'e hizmet etmek için grupları yaptıkları ile hatırlanmasını isteriz. İzmir ülkemize ve dış ülkelere de örnek olmalı. O görüntüleri hafızamızdan silmeliyiz. Bu meclis İzmirlinin karşısına asla bir daha o görüntüler ile çıkmayacaktır"  dedi.

SEVİNÇ: İZMİR HALKI ADINA ÜZÜNTÜ YAŞADIK
İzmirlilere bir daha aynı görüntüleri yaşatmamak istediklerini belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, "4 yılımızı geride bıraktık.Bu kent için hep birlikte yapıcı ve yol gösterici kararlar almaktayız. Zaman zaman bir takım düşüncelerde, projelerde farklı görüşlermiz olmakta. Pazartesi günü ise hararetli, daha farklı toplantı oldu. Hepimiz üzüldük. İzmir halkı adına üzüntü yaşadık. Dileğimiz İzmirimize bu görüntüleri yaşatmamak" ifadelerini kullandı.

YILDIZ: BİR ARKADAŞIMIZ İNCİTECEK KIRACAK...
Yaşanan arbedede yer alan isimlerden olan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "Pazartesi günkü olaydan dolayı söz aldım. Yaşanan gerginlik içinde buluna biri olarak konuşmak istedim.Bizim grup olarak girişimimiz gerginliğin yatıştırılması içindi. 4 yıllık süreçte ben hiçbir arkadaşımızı incitecek kıracak bir eylem inde olacak değilim. Mehmet Bey’de kusura bakmasın. Orada amacımız Hüsnü Bey'e karşı olan durumda ayırmaktı ancak arzu etmediğimiz durumlar ortaya çıktı. Biz burada farklı partilerin temsilcileri olsak da insani duyguları taşımak zorundayız" diye konuştu.

MALTEPE: İZMİR HALKINDAN  ÖZÜR DİLERİM 
Yaşanan kavgada yere düşen CHP'li Mehmet Maltepe ise, "Grup başkan vekillerimiz ve Hakan arkadaşımız gerekeni söyledi. Bende CHP'li bir meclis üyesi olarak amacım hizmet etmek. Hüsnü arkadaşımla da uzun süre birlikte çalıştık. Benim niyetim orada Hüsnü Beyi'i temkin etmek ve sakinleştirmekti. Tabi ne anlatırsak anlatalım dünkü olayları yatıştıramaz. Bende şahsım olarak İzmir halkından özür diliyorum. Arkadaşımızın da genç olduğunu ve önünde çok seçimler olduğunu hatırlatmak isterim" dedi.