GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Aralık 2021 Perşembe 08:00

Mavi Vatan'a 3 yeni gemi geliyor

Mavi Vatan’a 3 yeni yerli savaş gemisi “MİLGEM” geliyor. Savunma sanayii başkanlığı, milli gemi projesi kapsamında 6, 7 ve 8’inci gemiler için ihale sürecini başlattı. 3 yeni geminin donanmaya katılması ile Türkiye Mavi Vatan’da daha güçlü olacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, MİLGEM 6, 7 ve 8'inci gemileri için ihale sürecini başlattı. Uzun yıllardır beklenen ihalede son dosya alma tarihi 31 Aralık 2021, son teklif sunma tarihi ise 15 Mart 2022 olarak belirlendi.

Açıklamayı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından yaptı. “Mavi Vatan’a 3 yeni MİLGEM geliyor” diyen İsmail Demir, yerlilik oranı çok daha yüksek savaş gemileri ile Türk ordusunun daha da güçleneceğini belirtti.

İnşa edilecek 3 yeni milli savaş gemisi Mavi Vatan’da vurucu güç olacaklar. Yerli silah, radar sistemleriyle donatılacak gemiler sayesinde Türk donanmasındaki milli gemi sayısı da artacak. Denizlerden gelecek tehlikelere karşı teyakkuzda olacak gemiler, Türkiye’nin denizleri de doğal gaz ve petrol arayışına da kalkan olacak.

MİLGEM ada sınıfı korvet projesi kapsamında ilk gemi TCG Heybeliada 2011'de, ikinci gemi TCG Büyükada 2013'te, üçüncü gemi TCG Burgazada 2018'de, dördüncü gemi TCG Kınalıada ise 2019’da deniz kuvvetleri komutanlığına teslim edildi.

Projenin 5'inci gemisi, aynı zamanda Türkiye’nin ilk milli fırkateyni "İstanbul’un inşa çalışmaları sürüyor İstanbul firkateyninin, yüzde 75 yerlilik oranıyla 2023 yılında deniz kuvvetleri komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.