GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
1 Ağustos 2021 Pazar 15:53

Marmaris'te gazetecilere çirkin saldırı!

Marmaris'te devam eden yangını izleyip yayınlar yapan gazeteciler, saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan NTV ve TRT ekipleri, hastaneye götürüldü, darp raporu aldı

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Özellikle güney kıyılarını etkisi altına alan orman yangınları, yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplerin, bölge sakinlerinin ve gazetecilerin sinirlerini yay gibi gerdi. Gerilimin bir hayli yüksek olduğu yerlerden biri de Marmaris'ti. Marmaris Hisarönü mahallesinden yayın yapan TRT ve NTV ekipleri, provokatörlerin kışkırtmalarından etkilenen bazı grupların saldırısına uğradı. Gazetecilerin, saldırıdan sonra hastaneye kaldırıldığı ve darp raporu aldıkları öğrenildi.
YAYIN SIRASINDA SALDIRIYA UĞRADILAR
Duyumlara göre, TRT muhabiri, Hisarönü mahallesinden yaptığı yayın sırasında "10 helikopter, 5 uçakla yangına müdahale ediliyor" şeklinde anons etti. Bu anonsu duyan insanlar, "Hani nerede 10 tane helikopter, hani nerede 5 tane uçak? Göster bakalım!" diye çıkıştıktan sonra saldırıya geçti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi  TRT Haber Muhabiri Duygu Tuncer'e ağır hakaretler eden grubun, TRT Kameramanı Serhat Alabuğa ve ekipteki diğer bireylere saldırdığı, bu saldırıyı gören NTV ekibinden Merih Ak, Kameraman Burak Uygun ve arkadaşlarının da olaya müdahale ettiği,ayırmaya çalıştığı, dolayısıyla iki televizyon ekibinin de saldırılardan çeşitli yaralar aldığı öğrenildi.
Bölgedeki bazı grupların, dün ormancıları dövdükleri, jandarmalara da saldırdıkları, gelen haberler arasında. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti de yaptığı açıklamayla çirkin saldırıyı doğrulayarak, kınadıklarını ifade etti.