GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
26 Mayıs 2016 Perşembe 10:52

Marmaris'te başkanın korumasına 'tartaklama' suçlaması

Muğla'nın Marmaris Belediyesi'ne dilekçe teslimine giden CHP'den milletvekili aday adayı olan, ancak seçilemeyen Avukat Yamaç Kaya, CHP'li Başkan Ali Acar'ın da olduğu ortamda başkanın koruması tarafından tartaklandığını öne sürdü.

Avukat Kaya, Savcılığa başvurdu. Belediyeden yapılan açıklamada ise konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Marmaris Belediyesi Emlak Servisi'nde dün yaşandığı öne sürülen olayda tartaklandığını öne süren Avukat Yamaç Kaya, DHA muhabirine telefonda olayı anlattı. Avukat olarak müvekkiline ait bir dilekçeyi emlak servisine bırakmak için belediyeye gittiğini belirten Kaya, "Evrakı verdiğim sırada belediye başkanı ve koruması belediyeye giriş yaptı. Beni görünce merdivenlerden çıkana kadar bana baktılar. Ben de neden bakıyorsunuz manasında 'Ne var' diye kendilerine sordum. Bunun üzerine koruması ve kendisi üzerime yürüdü. Koruması beni tartakladı. Başkan Acar da iki defa elini salladı ancak bana vuramadı. Korumasına denk geldi. Orada bu olayı gören şahitler var. Olayın hemen ardından rapor alarak Marmaris Çarşı Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldum. Şikayetim üzerine Savcılık, belediyenin kamera kayıtlarını da aldı. Kamera kayıtlarında da olay net olarak görülecektir" dedi.

Belediye başkanı ile siyasi muhalefet dışında hiçbir husumetinin olmadığını söyleyen ve darp raporu alan Kaya, halen CHP üyesi olduğunu belirterek, olayı genel merkeze ve parti örgütüne bildirdiğini, ayrıca binlerce partiliye de toplu SMS yoluyla olayı aktardığını kaydetti. Kaya, avukatlık mesleğimi yaparken saldırıya uğradığını ve yaşananları baro yetkililerine de ilettiğini sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili Marmaris Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise "Çarşamba günü öğle saatlerinde Yamaç Kaya isimli şahıs ile belediye personelimiz arasında tartışma yaşandığı yönündeki iddialar üzerine adli soruşturma başlatılmıştır. Konu ilgili makamlar tarafından araştırılacaktır" denildi. (dha)