GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Şubat 2024 Cumartesi 15:23

Marmara'da batan gemi: İki cansız beden bulundu

Marmara'da batan kargo gemisi Batuhan A'nın 6 personeline ulaşmak için dün yapılması planlanan dalış hazırlığı hava muhalefeti ve TCG Akın gemisinin halatının kopması nedeniyle nedeniyle gerçekleşmemişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin bugün batığa dalış yapacağı öğrenildi. Dalış hazırlığı yapılırken, kayıp 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenlerinin de gemide olduğunun tespit edildiği öğrenildi.

Marmara'da, önceki gün sabah saat: 06.32'de "acil yardım" sinyali veren ve 3 metrelik dalgalara teslim olan kargo gemisi Batuhan A.'nın kayıp 6 personelini bulmak için çalışmalar sürüyor.

2 MÜRETTEBATIN CANSIZ BEDENİ GEMİDE TESPİT EDİLDİ
DHA'da yer alan habere göre dalış hazırlığı yapılırken; kayıp 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenlerinin gemide olduğunun tespit edildiği öğrenildi.

HAVA MUHALEFETİ DALIŞA ENGEL OLMUŞTU
Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında, 51 metre derinlikte, 6 mürettebatı ve bin 250 ton mermer tozu yükü ile batan 53 yıllık gemiye dalış yapılması dün saat: 17.00'de olumsuz hava koşulları ve TCG Akın gemisinin halatının kopması nedeniyle nedeniyle iptal edilmişti.

"705 PERSONELİMİZLE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "15 Şubat Perşembe günü Karacabey kuzeyi 4 mil açığında battığı ihbarı alınan Batuhan A isimli ticari gemide bulunan 6 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde 705 personelimizle devam etmektedir" ifadesini kullandı.