GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Temmuz 2016 Pazartesi 07:51

Mardin’de İzmir plaka araçla bombalı saldırı!

Artuklu’da 2 askerin şehit olduğu ve 1 kadının yaşamını yitirdiği saldırı sonrası teröristlerin kaçtığı araçlardan birinin İzmir plaka olduğu ortaya çıktı.

EGEDESONSÖZ - Mardin’in Artuklu İlçesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakolu'na dün düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu 1 kadının yaşamını yitirdiği 12 askerin yaralandığı saldırıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Teröristlerin 5 ton bomba kullanarak gerçekleştirdiği saldırıda kullanılan aracın Mazıdağı Belediyesi’ne ait bir kamyon olduğu belirlendi.

Artuklu Kaymakamlığı tarafından saldırı soruşturması kapsamında yapılan açıklamada ise ilginç bir detaya daha rastlandı.

Açıklamada saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait 35 END 98 plakalı bir Ford Transit araç ve 21 FN 913 plakalı bir diğer araçlar olay yerinden kaçtıklarının tespit edildiği bildirildi.

Saldırı sonrası bombaların yüklendiği araçla ilgili açıklama yapan Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı DBP'li Necla Yıldırım çalınan kamyonun anahtarının kendilerinde olduğunu, bayram tatili nedeniyle aracın ne zaman çalındığı konusunda bilgilerinin olmadığını söylemişti.