GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
10 Ekim 2016 Pazartesi 09:16

Manisa'ya ateş düştü: Baba ocağında yürek yakan anlar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Onbaşı Evren Kara'nın Manisa'daki baba ocağında yas var.

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Killik Mahallesinde yaşayan baba Galip ve anne Mendua ile kardeşleri Mustafa Kara, Melek Turcan ve Fatma Kara'ya acı haberi, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin verdi.

- HAKKARİ'DEN KAHREDEN HABER: 10'U ASKER 18 ŞEHİT!

Bekar olan 23 yaşındaki Kara'nın askerliğinin bitmesine bir ay kaldığı öğrenildi.



‘BEN ONA ‘PAŞAM’ DİYORDUM’…
Onbaşı Evren Kara'nın annesi Mendua Kara, "Ben ona oğlum demiyordum, paşam diyordum. Hep dualarımda 'yavrularım siz benden üstün olun' diyordum. Ona kim ne yaptı?" dedi.

Anne Kara, Killik Mahallesindeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda şehit düşen oğluyla en son bugün telefonda görüştüğünü anlattı.

Kara, "Oğlum buralar karanlık, orada havalar nasıl dedim. Burası güneşli ve hava çok güzel dedi. Sonra ben kapatıyorum anne dedi ve telefonu kapattı. Ben ona oğlum demiyordum, paşam diyordum. Hep dualarımda 'yavrularım siz benden üstün olun' diyordum. Ona kim ne yaptı?" diye konuştu.

Fenalaşan anne Kara'ya sağlık ekipleri müdahale etti. Türk bayrakları asılan şehidin mahallesinde taziye çadırı da kuruldu. Şehidin cenazesinin, bugün ikindi namazının ardından Killik Mahallesinde toprağa verileceği öğrenildi. (AA)