GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
24 Temmuz 2016 Pazar 13:21

Manisa ve Denizli'de 11 tutuklama!

Denizli'de FETÖ soruşturması kapsamında önce açığa alınan ardından da polis tarafından gözaltına alınan iki vali yardımcısı ile bir kaymakam, Manisa'da da 3 komiser ve 5 polis memuru çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Denizli'de darbe girişimi nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında Vali Yardımcıları Alaattin Aktaş, Tuncay Engin, Mehmet Canoğlu ve İsmail Kaygısız ile Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, görevden uzaklaştırılarak açığa alınmıştı. Polisin yaptığı soruşturma kapsamında 3 vali yardımcısı ile 2 kaymakam gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan vali yardımcılarından Alaattin Aktaş ile Tuncay Engin ve Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru tutuklandı. Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ise denetimli serbestlik kapsamında bırakıldı.

MANİSA'DA 8 POLİS TUTUKLANDI!
Manisa'daki Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 komiser ve 5 polis memuru ile Ahmetli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 komiser tutuklandı.

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında açığa alınan ve haklarında soruşturma başlatılan polis teşkilatından 3'ü komiser 8 polis gözaltına alındı. Emniyet sorgusu tamamlanarak adli mercilere teslim edilenler hakim karşısına çıktı. Ahmetli İlçe Emniyeti'nde görevli 1 komiser, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2'si komiser 5 polis savcıya ifade verdikten sonra, mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 8 polis memuru sabah saatlerinde tutuklanarak Manisa Cezaevi'ne gönderildi. 

Turgutlu'da paralel yapının uzantıları olan derneklere, iş adamlarına ve işletmelere yönelik soruşturmalar sürdürülüyor. (dha)