GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Eylül 2024 Pazartesi 18:06

Manisa'da içleri ısıtan hizmet!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde ‘Günaydın Çorbası’ projesine başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in öncülüğünde başlatılan proje kapsamında ilk çorbalar öğrencilere dağıtıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, sosyal belediyecilik anlayışı ile öğrencilere yönelik bir projeyi daha uygulamaya başladı. Online Canlı ders ve ücretsiz ring seferlerinin ardından ‘Günaydın Çorbası’ başladı. Çorbalar, sabahın erken saatlerinde Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi'nde iki noktada, Uncubozköy Yerleşkesi'nde bir noktada ve Manisa Lisesi önünde bulunan Gençlik Parkı’nda bir nokta olmak üzere toplam dört farklı alanda dağıtımı gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste de Manisa Lisesi önündeki çorba dağıtım noktasını ziyaret etti. 

“Sabah Kahvaltı Yapma Fırsatımız Olmuyordu”
Sabah saatlerinde sıcak çorba ile eğitime başlayan öğrenciler Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkürlerini iletti. CBÜ öğrencisi Eylül Ebrar Kanat, arkadaşlarının okula yetişebilmek için kahvaltı yapmadıklarını ifade etti. Kanat, “Bazı arkadaşlarımız derse yetişebilmek için erken kalkıyorlar. Yemek yemeden ya da ellerinde kahvaltılıkları ile yolculuk yapıyorlardı. Buraya gelerek çorba almak bizler için gerçekten faydalı oldu. Ferdi Başkanımıza böyle bir proje için teşekkür ederim” dedi. Bilgisayar Programcılığı birinci sınıf öğrencisi Yusuf Talha Uygun ise, “Çorba gayet güzeldi. Sabah sabah içimizi ısıttı. Herkes gelip alsın. Çorba ikramı koymaları iyi olmuş. Otobüsten indikten sonra soğuk oluyor, sıcak çorba ile içimiz ısındı” ifadelerini kullandı. İzmir Çiğli’den CBÜ’ye gelen Uğur Demir, “İzmir Çiğli Evka 5’ten geliyorum. Çorba gerçekten çok güzel, içimiz ısındı. Bu soğuk havada Başkanımıza teşekkür ederim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.