GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
12 Mayıs 2016 Perşembe 06:39

Manisa'da 'huzur' uygulaması

Manisa'da İl Emniyet Müdürlüğü il genelinde 1000 polisin katıldığı 'Huzur45' adı altında içkili, eğlence ve kafeteryalarda asayiş uygulaması yaptı.  

 

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, hava sıcaklıklarını artması ve halkın geç saatlerde dışarıda olması sebebiyle il genelinde 'Huzur45' adı altında asayiş ve trafik uygulaması yaptı. Eğlence, içki mekanlar ve kafeteryalarda yapılan uygulama il merkezi 350 olmak üzere il genelinde toplam 1000 polis katıldı. İl merkezinde ayrıca 6 ayrı noktada trafik polisleri ile asayiş ekipleri uygulama yaptı. Uygulamalarda birahanelerde, kafeteryalarda kimlik sorgulaması yapıldı.  

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç uygulamayı yakından takip ederek an ve an birimlerden uygulama hakkında bilgi aldı. Bilgiç yaptığı açıklamada uygulamanın amacının vatandaşın huzurlu ve güvenli bir şekilde dışarıda oturmasını sağlamak olduğunu belirterek, "İl genelinde toplam 1000 personelimiz ile uygulama yapıyoruz. Eş zamanlı bir uygulama. Yaklaşık 3 saat süren bir uygulama. Bu uygulamaları ilçelerimiz farklı zamanlarda yapıyordu. Kimi zamanlarda ise eş zamanlı olarak il genelinde böyle uygulamalar yapıyoruz. Amacımız aranan bir şahıs, şüpheli bir şahıs var mı diye kontrol yapmak. Önemli olan dışarıda rahat ve huzurlu bir şekilde oturmak isteyen vatandaşlarımıza güven verebilmek. Uygulamaların esas amacı önleyici tedbiri almaktır. Uygulamalarımızı sık sık yapacağız" diye konuştu. (dha)