GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Haziran 2017 Perşembe 05:54

Manisa'da deprem: İzmir'de sallandı!

İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında, bugün saat 05.48'te Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Manisa merkezde ise saat 11.56'da 4.1 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun açıklarında saat 05.48'de Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.

- ÜNLÜ DEPREM UZMANI İZMİR İÇİN KONUŞTU: KUZEYE DİKKAT!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Karaburun açıklarında bu sabah saat 05.48'de Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssüne Türkiye'den en yakın yerleşim yeri olarak ise Karaburun ilçesinin Tepeboz köyü olduğu açıklandı. Deprem İzmir çevresinde kısa süreli panik yarattı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıklarken, derinliğini ise 15.3 olarak bildirdi.

BU KEZ MANİSA
Manisa'nın Şehzadeler İlçesi merkezli 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de de şiddetli hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 11.56'da Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.95 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem,İzmir dahil çevrede geniş bir bölgede hissedildi. Halkın kısa süreli paniğe kapılmasına neden olan depremin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.(DHA)