GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
5 Haziran 2016 Pazar 12:13

Manisa'da bisiklet yarışı heyecanı

Manisa İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Manisa Kent Ormanı'nda düzenlenen bisiklet yarışı, renkli görüntülere sahne oldu. 20'si kadın 80 yarışçıdan kimisi zorlu parkurda bisiklet üzerinden inerek yarışı tamamlarken, kimisi de kaza geçirerek mücadeleyi bırakmak zorunda kaldı

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Manisa Spil Lions Kulübün düzenlediği bisiklet yarışı, Manisa Kent Ormanı'nda yapıldı. Yarışa Manisa'nın yanı sıra Türkiye'nin 11 ayrı ilinden katılanlar oldu. 20'si kadın 80 kişi yarışa katıldı. 8 kategoride yapılan yarışlarda yaşları 15 ile 93 yaş arasındaki katılımcılar, kategorilerine göre 11 ile 20 kilometre arasında pedal çevirdi. Zor koşulardaki parkurda kıyasıya mücadele veren sporculardan ilk beşe girenlere yaşlarına göre toplamda 12 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Parkurda zorlanan kimi katılımcılar, bisikletlerini eline alarak yarışı tamamlamak zorunda kalırken, bazısı da kaza geçirip, yarışı bırakmak zorunda kaldı. Bisikletten düşen 16 yaşındaki Faik Çağlar Uçan, yürekleri ağza getirdi. Ayaklarında ve yüzünde çizikler oluşan Uçan'a, sağlık görevlileri tarafından olay yerinde ilk müdahale yapıldı.

Manisa Spil Lions Kulübü Başkanı Suphi Köroğlu, Soma'da yaşanan 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciasından sonra iki yıl ara verilen yarışları geleneksel olarak sürdürmeye devam ettiklerini söyledi. Köroğlu, amaçlarının gençleri spora özendirmek ve gençlere özgüven sağlamak olduğunu söyledi. (dha)