GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
24 Şubat 2016 Çarşamba 17:40

Manisa Barosu'dan başbakanlık genelgesine eleştiri

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, terör örgütüne yardım eden memurların işlerine son verileceği ile ilgili Başbakanlık Genelgesi'ne eleştiride bulunarak, genelgenin toplum huzuru ve barışına katkı sağlamayacağını öne sürdü. 

MANİSA - Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Baro'ya bağlı 87 stajyer avukatın katıldığı koçluk ve danışmanlık eğitimi sonunda stajyer avukatlara sertifikalarını verdi. Manisa Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, terör örgütüne yardım eden memurların işlerine son verileceği ile ilgili Başbakanlık Genelgesi'ne eleştiride bulundu. Arslan şöyle konuştu:

"Hem ceza hem de hukuk yasalarımızda bir kişinin nasıl cezalandırılacağı, nasıl devlet memurundan uzaklaştırılacağı, hangi eylem ve davranışların suç olacağı kesin ve net bir şekilde belirlenmiştir. İnsanların sosyal yaşam veya yaşantılarına bakarak ya da toplum içerisinde davranış ya da siyasi görüşlerine bakarak devlet memurluğundan uzaklaştırılması ya da ceza verilmesi söz konusu olamaz." 

GENELGE, YASANIN ÖNÜNE GEÇMEMELİ
Bu genelgenin Devlet Memurluğu Yasası'nın önüne geçmemesi gerektiğini belirten Arslan şöyle devam etti:

"Yasada devlet memurlarının hangi konuda hangi eylemlerinden dolayı disiplin cezası alacağı, hangi konularda cezalandırılacağı açık ve net. Bunların dışındaki olayların genelgeler ile düzenlenmesi mümkün değil. Bu genelgenin iptal edileceğini düşünüyoruz. Bunlar toplum huzuru, toplumsal barışı sağlayıcı nitelikte yasal düzenlemeler değil. Bu tür davranışlar zaten insanımızın üzerindeki iktidarı elinde bulunduran psikolojik baskının daha da artmasına neden oluyor. Bu toplumsal barış ve huzurun sağlanmasında önemli bir rol oynamıyor."(dha)