GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Mart 2018 Pazartesi 09:11

Malatya uçağında şok! 2 yolcu fazla çıktı...

Anadolujet'in Malatya-İstanbul seferini yapan uçağında biletsiz 2 şüpheli yolcu ortalığı karıştırdı. Malatyaspor futbolcular ve yöneticileri ile Fenarbahçe taraftarının bulunduğu uçaktan 2 kaçak yolcu indirildi. Bu sırada bir kadın yolcunun ellerinde paket vardı sözü bomba paniğine neden oldu

Anadolujet'in Malatya Erhaç Havaalanı'ndan 21.50 kalkışlı TC-SBS kuyruk tescilli, TK-7319 sefer sayılı Malatya-İstanbul uçağına yolcular alındı. Malatyasporlu kimi futbolcular ve yöneticilerle birlikte Fenerbahçeli taraftarların da bulunduğu uçakta kabin ekibi 300 yolcuyu sayarken 301 kişinin bulunduğunu fark etti. Ardından bir başka kaçak yolcu ise uçağın lavabosunda yakalandı.

İki yolcunun biletsiz bir şekilde uçağa binmesinin fark edilmesinin ardından güvenlik güçlerine haber verildi ve kaçaklar uçaktan indirildi. Bu sırada diğer yolcular da terminale alınırken bir kadın yolcu 2 kaçak yolcunun elinde paket olduğunu ve uçağa bıraktığını söyledi.

BOMBA PROSEDÜRÜ UYGULANDI
Kısa süreli bir paniğin ardından tüm uçak boşaltıldı. Uçağa yüklenen bagajlar bomba prosedürü kapsamında kabin içi ve alt bagajlar olmak üzere didik didik arandı. Yolcular ve valizler uçaktan indirilerek tekrar güvenlik kontrolünden geçirildi. Bu nedenle uçak 2 saat 30 dakika gecikmeli olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru havalandı. (Habertürk)