GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Temmuz 2016 Çarşamba 11:42

MAKSAD: Gün birlik günüdür

Makedonya Stratejik Araştırmalar Derneği, ülkemizde meydana gelen darbe kalkışması olayını kınadı.

Makedonya Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Günay Cankurtaran "Ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şer odakları darbe kalkışması ile ülkemizin huzurumuzu bozuyor. Karanlık güçler tarafından organize edilen, masum insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan darbe kalkışmasını lanetle kınıyoruz. Millet olarak kenetlenmeli, tasmasını küresel çetelere kaptıran bu katile karşı milli birlik ve beraberliğimizi tahkim etmeli, devlet ve hükumetimizin yanında tavizsiz ve tartışmasız bir tavırla durmalı, fitneye meydan vermeden ve itidal üzere kalarak, Başkomutanımızın ikinci bir emrine kadar meydanlardaki varlığımızı sürdürmeliyiz” dedi.

Konuşmasında “Bu paralel yapının müntesipleri, sadece paralel bir devlet yapılanması kurmaya çalışmakla kalmamış, adeta paralel bir evrende yaşayan ruh hastalarına dönüşmüştür. Bunu 15 Temmuz'da fazlasıyla ortaya koymuşlardır. Öyleyse bunlara en küçük bir merhamet göstermek, milli varlığımızı ve birliğimizi kesin bir biçimde tehdit edecektir. Ülkemizi uçurumun kenarına iten, bölmeye ve iç savaş çıkarmaya yeltenen, dünyadaki itibarımızı ayaklar altına alan, geleceğimizle oynayan ve hatta başarısız olunca kahraman Milletimizi 'ahmak' diyerek aşağılamaya yeltenen ve açıkça tehditler savuran FETÖ'ye “sempati besleyen” hiçbir kimseyi masum kabul edemeyiz. Ülkemizde ilan edilen OHAL, bu çeteyle topyekun mücadelenin süratle verilmesi için bir ön koşuldur. Devletimizin aldığı OHAL kararını gönülden desteklemek. Bu çerçevede sayısı on binleri, hatta yüz binleri bulacak tasfiye işlemlerini normal karşılamalıyız. Suçun bireyselliği, insan hakları, masumluk gibi söylemler arkasına saklanarak verilecek mücadeleyi gölgelemeye çalışanlara asla taviz vermemeliyiz" ifadelerine yer verdi.

Ülkemizde yaşanan saldırıda sivil vatandaşlarımızın hedef alındığını belirten Cankurtaran, "Bu saldırı açıkça milletimizin huzuruna, milli birliğine ve ülkemizin geleceğine yapılmıştır. “Gün birlik günüdür. Gün, ülkemizin, milletimizin, devletimizin ve hükümetimizin yanında yer almak günüdür. Biz, birlikte güçlüyüz. Hayatını kaybeden asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor ve bu hain darbe kalkışmasını tekrar lanetliyorum. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" diye konuştu.