GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
12 Ağustos 2021 Perşembe 15:06

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti... Çeşme'de RES gerilimi!

2020 yılında Güral Porselen tarafından Çeşme'nin Germiyan Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan Rüzgar Santrali (RES) için çevreciler 2020 yılı Temmuz ayında yürütmenin durdurulması için dava açmıştı. Henüz dava süreci devam etmesine rağmen ise bugün çekildiği iddia edilen görüntüler ile birlikte davalık olan alana rüzgar tribünlerinin gövdeleri ve kanat kısımları nakliye edildi.

EGEDESONSÖZ -  İzmir'in Çeşme İlçesi Germiyan Köyü sınırlarında Kislecik Mevkii’nde yürütülen Rüzgar Santrali (RES) projesi için kritik bir gelişme yaşanıyor.

Mahkeme kararına rağmen RES tesisi kurmak için Çeşme Germiyan’da ormana, antik eserlere zarar verdiği iddia edilen Güral Porselen Firması için çalışmaların durulması yönünde çevreciler eylem yaparken, 9 Temmuz 2020 tarihinde ise mahkemeye giden çevreciler, davanın durdurulması için başvuru yapmıştı.

Mahkemeye yapılan başvuru firmanın itirazları nedeniyle keşifler 2 kez ertelenmişti. Dosyanın henüz keşfe gitmemesi nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı alınamazken, dava konusu alanda kritik bir gelişme yaşandı.

Dava konusu olan Kislecik Mevkii'nde çekildiği iddia edilen fotoğraflar ile davanın henüz devam ettiği alana RES için rüzgar tribünlerinin gövdeleri ve kanat kısımlarının alana getirildiği gözlendi.

Yaşanan gelişmeler sonrası düğmeye basan çevreciler, İzmir İdare Başkanlığı'na giderek alınan karara dava açmaya hazırlanıyor.