GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
2 Mart 2024 Cumartesi 09:13

Mahkeme iptal etmişti… SİT’teki otele plan onayı!

Mahkemenin imar planlarını iptal ettiği turizm merkezi Çeşme Dalyan’daki otel ve günübirlik tesis alanının yeni imar planları askıya çıkarıldı. Doğal SİT alanında kalan 9 bin metrekarelik alan iş insan Erdal Demirel’e ait. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in turizm merkezi Çeşme ile ilgili yeni bir daha yayımladı. 

İlçenin Dalyan Mahallesi sınırlarında kalan 8159 ada 3 parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 



8159 ada 1 parsel ile 8159 ada 2 parselin tevhidi sonucu ortaya çıkan 9 bin 166 metrekarelik yeni parselin 5 bin 340 metrekarelik kısmı otel alanı ve 3826 metrekarelik kısmı günü birlik tesis alanı ilan edildi. Otel alanı 0,25 emsal ve 2 kat yapılaşma hakkı ve günübirlik tesis alanı için 0,05 emsal ve 1 kat yapılaşma hakkı tanındı. 

Alana ait bir önceki imar planları ise Çeşme Belediyesi'nin açmış olduğu dava sonucunda İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti. 



Parseller ise Demirel İnşaat’ın sahibi Erdal Demirel’e ait. Demirel İnşaat’ın Çeşme bölgesinde Som Blu, Pier Çeşme, Som Çeşme, Dalyan 712 ve Nautilus gibi projeleri yer alıyor. 

PLANCI AK PARTİLİ
Öte yandan parsellerin ilk imar planını Şehir Plancısı Dilek Çakanşimşek yaparken ikinci planın Şehir Plancısı Selma Kısa tarafından yapılması dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin AK Partili meclis üyesi Selma Kısa 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlerde de yine Bornova’dan ikinci sıra meclis üyesi adayı olarak gösterildi.