GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Şubat 2023 Perşembe 17:02

Madde komisyonlara sevk edildi... Buca'da scooterlar için düzenleme yolda!

Buca Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis oturumunda gündem elektrikli scooterlar oldu. AK Partili Mustafa İnce'nin scooterlar için işgaliye ücreti alınmasını önermesi sonrası konuyu meclis gündemine alma kararı alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, konun hukuk komisyonları tarafından incelenmesini ve buna göre karar alınmasına karar verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlık yaptı.

İNCE: İŞGALİYE ÜCRETİ ALALIM
Meclis üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Mustafa İnce, son dönemlerde Türkiye  “Scooterlardan işgaliye ücreti alınabilir ise en azından belediyeye katkısı olur. Bununla ilgili bir komisyon kurulsun ve bu üyeler de huzur hakkı almasın. Bunla ilgili gerekirse şirketleri çağıralım ve konuşalım. Bununla ilgili ölümler var. Bu önergede Kaymakamımız ve ilçe emniyet müdürlüğü ile iletişime de geçelim” İfadelerin kullandı.

Önerge gündeme alınırken, oy birliği ile Hukuk, Çevre, Kültür, İmar ve  Esnaf komisyonlarına sevk edildi.

KILIÇ: PARK YERİ BELİRLEME ANCAK…
Gündem ile ilgili söz alan Başkan Erhan Kılıç, “Bunla ilgili yasal düzenleme de var. Buna bir park cezası uyguladığımızda ne olur onlara hukuk komisyonun bakması lazım. Biz bir park yeri belirleriz ancak vatandaş eski yerine devam ederse bizim de yaptırımımızın olması havada kalır. Bu nedenle önce hukuk komisyonu bunun uygunluk denetimine baksın sonra komisyonlar incelemeye alsınlar” dedi.

GÜNDOĞDU: ÖNCE HUKUK KOMİSYONU BAKSIN
Başkan Kılıç’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, İstanbul’dan iki ilçeyi örnek gösterirken, “İstanbul’da Kadıköy, Beşiktaş gibi ilçeler, firmaların yetki belgelerini iptal etti.  Bunla ilgili hukuk komisyonumuz gerekli çalışmaları yapsın. Sonra gerekiyorsa komisyonlara sevk ederiz. Önce hukuk komisyonu incelesin yasal olarak yetkimiz var mı diye” konuştu.

Yeniden söz alan Başkan Erhan Kılıç, “Gönderdiğimiz komisyonlar hukuk komisyonundan karar gelmeden toplanmasın. Önce hukuk komisyonu uygun desin sonra toplanabilirler” ifadelerini kullandı