GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
24 Mayıs 2021 Pazartesi 15:10

Maçın İstanbul’a alınmasının perde arkası!

Final maçlarının tarafsız sahada oynanması kuralı gereği TFF'nin, Altay-Altınordu final maçını İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'na verdiği, maçın orada oynanacağından kulüplerin bilgisi olduğu konuşuluyor. Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, "Maçtan bir gün sonra maçın oynanacağı yeri öğrendik. İstanbul'da oynanacağını bilseydik, Samsun'dan direkt İstanbul'a geçerdik" açıklamasında bulundu. Altay Başkanı Sabri Sevenoğlu, "Biz de herkes gibi maçın oynanacağı yeri, pazar günü öğrendik. Kimse öküz altında buzağı aramasın" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  TFF 1. Ligi Play Off finali, 26 Mayıs Çarşamba günü İstanbul  Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Finalist Altay ve Altınordu'nun İzmir takımları olması nedeniyle final maçının İzmir'de olmasını bekleyen on binlerce futbolsever, "Final neden İzmir'de değil de İstanbul'da oynanıyor?" sorusunu soruyor.  

ALTINORDU, MAÇTAN BİR GÜN SONRA İZMİR'E DÖNDÜ
Finallerin, tanıtılması amacıyla ya yeni yapılan bir stada ya da bir ili onore etmek amacıyla bir ile verildiğine vurgu yapan federasyona yakın kaynaklar, "Göztepe Gürsel Aksel Stadı'na final yakışırdı, nitekim Ziraat Türkiye Kupası finali orada oynandı" derken, finalin İstanbul'da oynanacağına dair bilgiden kulüplerin bilgisi olduğunu vurguladı. Altay takımı, geçen Cumartesi günü oynadığı İstanbulspor maçından sonra İstanbul'da kalırken, Altınordu takımı ise Samsunspor maçı sonrası dün İzmir'e geldi.

EROĞLU: BİZİM EN GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ YER, SAHANIN İÇİDİR
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, finalin İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını dün (pazar) öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizim en güçlü olduğumuz yer, sahadır; sahanın içidir. Samsun maçında 4 bin civarında seyirci vardı, üzerimizdeki baskıya rağmen kazandık. Gücümüzü Samsun'da gösterdik. Gücümüzü Olimpiyat Stadı'nda da göstereceğiz. Eğer ki maçın İstanbul'da oynanacağını bilseydik, takımı İzmir'e getirmek, direkt İstanbul'a geçerdik"

SEVENOĞLU: FİNALİN İSTANBUL'DA OYNANACAĞI BİZ DE ALTINORDU İLE AYNI ANDA ÖĞRENDİK
Altay Asbaşkanı Sabri Sevenoğlu ise "Herkes gibi biz de maçın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını pazar günü öğrendik" dedi. Sevenoğlu, "Maçtan sonra uçak bulabilseydik, biz de İzmir'e dönecektik" açıklamasında bulundu ve şunları söyledi:

"Bizim bildiğimiz bir şey vardı; maçın İzmir'de oynanmayacağı... Çünkü Futbol Federasyonu, final maçının kesinlikle tarafsız sahada oynanacağını ifade etmişti.  Altınordu'nun finalist olduğu saat 23.00'te netleşti. Finalist Samsunspor olsaydı, İstanbul hem bizim hem Samsun için sürpriz olmazdı. Altınordu ile finalde karşılaşacağımız kesinleşince, maçın Konya veya Antalya'da oynanacağını düşündük. İstanbul bizim için de sürpriz oldu. Hiç kimse öküzün altında buzağı aramasın. Keşke bu maça mahsus olmak üzere büyük finali İzmir'de oynayabilseydik."