GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
4 Ağustos 2020 Salı 19:13

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta şiddetli patlama!

Patlama, eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında gerçekleşti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. Anadolu Ajansı (AA), şehrin neredeyse her yerinden hissedilen patlamanın eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında gerçekleştiğini duyurdu.

AFP'nin haberine göre, Beyrut liman bölgesindeki patlamanın şehrin büyük bir bölümünde hissedilirken, çevredeki binalarda hasar oluştu.

Lübnan devlet ajansı, patlamalanın bir havai fişek deposunda meydana geldiğini öne sürdü. Patlamadan dakikalar sonra ikinci bir patlama daha meydana geldi.

Patlama sonrasında şehrin üzeri kırmızı bir bulutla kaplanırken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için olay yerine geldi.

The National'ın Washington muhabiri Joyce Karam, başkent Beyrut'ta bir limanda bir şehrin içinde olmak üzere 15 dakika içinde iki patlama geldiğini ifade etti. Karam, patlamalardan birinin eski başbakan Saad Hariri'nin evinin yakınında meydana geldiğini ifade etti.

Karam, bu hafta uluslarası mahkemenin Reik Hariri suikastiyle ilgili kararını açıklamasının beklendiğini de hatırlattı. Refik, Saad Hariri'nin babasıydı ve 2005 yılında öldürülmüştü.