GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
1 Ekim 2024 Salı 12:42

Lübnan'dan Türkiye'ye göçmen akını!

İsrail'in Gazze'nin ardından Lübnan'a da saldırı başlatması Orta Doğu'da Türkiye'ye yönelik yeni bir göç dalgasını tetikledi. Beyrut'tan İstanbul'a tüm uçuşlarda biletler tükendi.

Lübnan'da 17 Eylül'den beri İsrail'in art arda saldırıları sonucu 104'ü çocuk en az 1273 kişi öldü. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. 

Hızla savaş alanına dönen Lübnanlılar, artan şiddetten kaçarak Türkiye'ye geliyor. Lübnan'ın ulusal havayolu şirketi Middle East Airlines’ın Beyrut'tan İstanbul'a olan tüm uçuşlarında biletler tükendi.

'YAKINDA DÖNMEYİ UMUYORUZ'
İsrail'in hava saldırılarından kaçarak dün İstanbul'a gelen yüzlerce Lübnan vatandaşı, Reuters'a yaptıkları açıklamada yaşananlardan dolayı sarsıldıklarını ancak yakında evlerine dönmeyi umduklarını söyledi. İstanbul'a gelen Beyrutlu Aref Arhad, "Lübnan'da durum çok kötü. Beyrut'ta çok sayıda bombalama olayı yaşanıyor. Bütün gece gökyüzünde askeri uçakların sesini duyuyoruz" dedi.

Lübnanlı gazeteci Lina Diab da, yaşadığı bölgenin hala güvenli olduğunu ancak önlem olarak ayrılmaya karar verdiğini belirterek "Stresle yaşamak istemiyoruz, bu yüzden İstanbul'a gelmeyi, bir süre kalmayı ve neler olacağını izlemeyi tercih ediyorum. Umarım yakında Lübnan'a geri döneriz” diye konuştu.

Bu arada Lübnan makamları, pasaportu olmadığı halde ülkeden ayrılmak isteyen vatandaşların çıkışına izin verilmesi kararı aldı. (Sözcü)