GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Haziran 2021 Salı 09:59

Lokantacıların başkanı uyardı: Aynı hataya düşmeyelim

1 Temmuz'dan itibaren başlayacak yeni düzenle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, "Normal hayata dönmenin mutluluğu içindeyiz. Ancak vatandaşlarımız ve işletmelerimiz, geçen yılki hataları tekrarlar, yeniden kapanma süreci yaşarsak, bunun altından kalkamayız. Genelgeye harfiyen uyalım" çağrısında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Temmuz'dan itibaren yasakların kaldırılmasına yönelik açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge, lokantacı esnafına bayram yaptırdı. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, yeni dönemde hem vatandaşları, hem de işletmecileri uyardı. Yenice, geçen yıl Kurban Bayramı öncesi yapılan hataların tekrarlanmaması temennisinde bulundu.

NORMAL HAYATA DÖNMENİN HEYECANI İÇİNDEYİZ ANCAK...
1 Temmuz'dan itibaren esnafın, normal hayata dönmek adına, kaybettiği alışkanları yeniden kazanma, düzenin, güvenin yeniden tesis ettiği bir sürece gireceğini belirten Başkan Aykut Yenice, "Halkımızın ve işletmecilerimizin önümüzdeki süreçte çok dikkatli olması gerektiğini söylemek istiyorum. Bir yıl önce tüm uyarılara rağmen kontrolsüz ve yetersiz korunmalar sonucu yeniden kapanmıştık. Yine aynısını yaşamak istemiyoruz" dedi. Başkan Yenice, şu değerlendirmelerde bulundu:

BİRAHANELERİN, BARLARIN MÜCADELESİNE DESTEK OLALIM
"Sektörümüzün tüm bireylerinden, genelgeye harfiyen uymalarını istiyorum. Yeni bir kapanma durumu, ekonomik anlamda iyice bunalan, ayağa kalkmak için çırpınan sektörümüze öldürücü darbeyi vurur. Böyle bir şeye tahammülümüzün olmadığını aklımızdan çıkarmayalım. 1,5 yıldır kapalı olan bar, pavyon ve birahanelerin, bu açılmayla regüler hayata dönmelerini diliyorum. Gerçek işlerine adapte olmak için verecekleri mücadeleye herkesin katkı koyması gerektiğini düşünüyorum. 1 Temmuz, esnafımız için bir bayram olacak."

MÜZİK YAYINI VE NARGİLE KARARLARININ DEĞİŞECEĞİNİ UMUYORUZ
Ruhsatı, saat 02.00'ye kadar müzik yayını yapmayı da içeren işletmelerin müziği saat 24.00'te kapatmaları yönündeki kuralın kabul edilemeyeceğini belirten Başkan Yenice, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müzik yayınıyla ilgili kararın, önümüzdeki günlerde revize edileceğini umuyorum. Kafelerdeki nargile yasağının da serbest bırakılacağını ümitle bekliyoruz. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk. Olumlu mesajlar aldık. Sektörümüzün bu kısmıyla ilgili olumlu gelişmeler olacağına inanıyorum."