GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Ağustos 2020 Cumartesi 09:40

Lokantacıların Başkanı Aykut Yenice feryat etti: Tükenme noktasına geldik!

Koronavirüs salgının lokantacı esnafını derinden etkilediğini belirten Yenice, "İşler iyi değil. Tükenme noktasına geldik" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı ve İzmir Lokantacılar, Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice, restoran işletmelerinin koronavirüs salgınından çok etkilendiğini, hala salgının açtığı yaraları kapatamadıklarını anlattı. İzmirli restoran işletmelerinin en iyisinin, yüzde 50 kapasiteyle iş yaptığının altını çizen Yenice, "Pek çok esnaf arkadaş, faaliyetine son vermek zorunda. Bir grup esnaf arkadaşımız da zorlandığı halde yaşam mücadelesi veriyor. Tükenme noktasına geldik" dedi.

GÜVEN KAYBINDAN OLUŞAN BİR SORUN
Restoranlarda olağanüstü önlemler alındığını, hepsinin sık sık denetlendiğini belirten Aykut Yenice, "Ortada bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey yok ama vatandaşlarımız koronavirüse yakalanma korkusuyla lokantalara gitmez oldu. En iyi iş yapan işletme, yüzde 50 kapasiteyi geçemiyor. Bu korku, bu kanı, bizi mahvetti. Ciddi anlamda güven kaynaklı bir sorun yaşıyoruz. Halkımız, dışarıda yemek yememeye özen gösteriyor. Korkulacak bir durum olmadığını ne kadar söylersek söyleyelim, bu korkuyu aşamıyoruz" ifadelerine yer verdi.

ALTI AYDIR KAPALI MEKANLARIMIZ VAR
6 aydır kapalı olan birahane, bar, disko, gece kulübü ve pavyonların da artık açılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yenice, bu işletmelerin ekonomik olarak çok zor bir dönem geçirdiğini söyledi. İçkili lokanta ruhsatı olan mekanların alkollü içecek sunumu yaptığını hatırlatan Yenice, "Bar, birahane, gece kulübü, disko ve pavyon işletmecisi arkadaşlarımıza destek verilmeli. Yaptığımız tüm girişimlere rağmen bu işletmelerin açılması konusunda bir gelişme olmadı. 6 aydır iş yapamayan bu esnaf arkadaşlar, köşe sıkışmış durumda. Cumhurbaşkanlığına, Sağlık Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı'na gerekli yazıları yazdık. Güvence istiyoruz, bir çözüm üretilmesini bekliyoruz. Bilim Kurulu'nun kararları, kapatma sürecini uzattı. Bir an önce işletmelerimizin açılması lazım" diye konuştu.