GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Kasım 2020 Perşembe 10:17

Lokantacılardan Ticaret Bakanlığı'na dilekçe: Talepler sıralandı

17 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni koronavirüs tedbirleri sonrasında yeniden kısmi olarak kapatılan lokantalar için, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Ticaret Bakanlığını ziyaret ederek Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'a içinde taleplerinin de yer aldığı dilekçelerini sundu.

EGEDESONSÖZ - Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni pandemi tedbirleri kapsamında yaşadıklarını sorunları dile getirmek amacıyla Ticaret Bakanlığına gitti. Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile toplantı gerçekleştiren Federasyon Başkanı Aykut Yenice, federasyona bağlı, lokantalar, kebapçılar, pideciler, pastaneler, yufkacılar, cafeler, börekçiler, tatlıcılar, çiğ köfteciler ve benzeri yiyecek içecek satan tüm iş yerlerinin sorunları hakkında dilekçe sundu.

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Aykut Yenice, Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak'a sunduğu dilekçede, sicil affının tüm esnafın faydalanabileceği bir şekle dönüştürülmesi talebinde de bulunuldu. Dilekçede  "Salgın ile mücadelede gelinen aşamada Federasyonumuza bağlı lokantalar, kebapçılar, pideciler, pastaneler, yufkacılar, cafeler, börekçiler, tatlıcılar, çiğ köfteciler ve benzeri yiyecek içecek satan tüm İşyerlerinin sıkıntıları da ortaya çıkmıştır" ifadelerine yer verildi.

Dilekçede ayrıca Yenice esnaf için alınması gereken bazı önlemleri de sıraladı. Hazırlanan dilekçede,  Pandemi sürecinde kısıtlamaların başladığı yeni dönemden itibaren 2021 Nisan ayı sonuna kadar kira indirimi, aynı dönem içinde küçük işletmelerin vergi, stopaj ve SGK prim ödemeleri ertelenmesinin gerektiği, kredi borçları en az 1 yıl ödemesiz uzun vadeye yayılmalı ve bu borçlardan faiz alınmaması, esnafımıza kira desteği sağlanması, depremde zarar gören işletmeler için yardım taleplerinin oluşturulması, online yemek sipariş firmalarının komisyon ve ödeme vadesi ile ilgili sorunların ortadan kaldırılması, kısa çalışma ödeneğinin hiçbir ayrım yapılmadan tüm çalışanlara uygulanması, işyerlerinin açık olduğu saatlerde masalarda bir kişi oturtmak suretiyle hizmet verilmesine müsaade edilmesi, meslek kuruluşlarımızın genel sekreter ve kurum giderlerinin desteklenmesi, sicil affının kesin hükümlerle tüm esnafın faydalanabileceği şekle dönüştürülmesi talep edildi.

Taleplerin yanı sıra, oda başkanlığına bağlı küçük esnafın talepleri de dikkate alınarak talep edilen koşullarda, federasyona bağlı tüm işyerlerinde yaşanan sorunların, Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmasını istedikleri belirtildi.