GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Temmuz 2024 Pazar 08:26

Lokantacılar protokol imzaladı... Emekliye yüzde 10 indirim!

İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç ile SGK İzmir İl Müdürü Hidayet Baydilli'nin imzaladığı anlaşma kapsamında tüm emekliler, emekli kartlarını göstermek suretiyle kentte odaya bağlı yaklaşık 3 bin dolayında lokantada karınlarını doyuracak, yüzde 10 indirimden faydalanacak.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Lokantacılar Odası, SGK İzmir İl Müdürlüğü ile emeklilere yüzde 10 indirim imkanı sağlayan protokol imzaladı.Oda Başkanı Doğan Kılıç ile SGK İl Müdürü Hidayet Baydilli'nin yaptığı bu anlaşma kapsamında emekliler, emekli kartlarını gösterdiklerinde İzmir'deki yaklaşık 3 bin lokantada yemeklerini yüzde 10 indirimli yiyebilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 2024'Ü EMEKLİ YILI İLAN ETMİŞTİ
İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Kılıç, bu anlaşmayı tüm lokantacı esnafına duyurduklarını ve uygulamanın 22 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başlayacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını emekli yılı ilan ettiğini hatırlatan Başkan Kılıç, "Emeklilere bizim de bir desteğimiz olsun istedik. Tüm emeklilerin yanındayız. Onlara böyle bir imkan sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

ANLAŞMA TÜM LOKANTACI ESNAFINA MESAJLA BİLDİRİLDİ
"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Lokantaları açarak verdiği hizmeti biz lokantacı esnafı olarak ortak yapmak isterdik ancak hiç olmazsa yüzde 10'luk indirim imkanı sağlamayı düşündük. SGK İzmir İl Müdürümüz Hidayet Baydilli'ye yaptığımız hoşgeldiniz ziyaretinde bu konuyu görüşmüştük. Daha sonra Müdür Bey'in odamıza yaptığı iadei ziyarette bunu protokole dökmeyi kararlaştırdık ve gerekli anlaşmayı yaptık. Emeklilerimiz kartlarını gösterdiklerinde  odamızın üyesi lokanta ve kafelerde indirimli tarifeden karınlarını doyurabilecek. Bu uygulama yıl sonuna kadar devam edecek. Daha sonrası için yeniden oturup konuşacağız. Biz de emekliyiz, biz de yaşlıyız, karında kaderince destek olmak istiyoruz tüm emeklilerimize."

BAYDİLLİ, BAŞKAN DOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
SGK İzmir İl Müdürü Hidayet Baydilli ise İzmir Lokantacılar Odası ile güzel bir anlaşmaya imza attıklarını belirterek, "Oda Başkanımız duyarlı bir davranış ortaya koyarak emeklilerimize yüzde 10 indirim uygulama dönemini başlattı. Bu güzel hareketin emeklilerimizi mutlu edeceğini düşünüyorum. Biz de bu anlamlı uygulamayı ve ortaya çıkacak sonuçlarını sitemizden yayınlayacağız. Bu işbirliği için Oda Başkanımız Doğan Kılıç'a teşekkür ediyorum" dedi.